ŞEVKET DEMİREL DUALARLA BİR KEZ DAHA ANILDI..

17 Eylül 2019 15:21

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kardeşi merhum işadamı Şevket Demirel'in başlattığı geleneksel Karpuz Festivali Pazar günü ORKAV tesislerinde gerçekleştirildi. Demirel Ailesinin organize ettiği festivale binlerce davetli katıldı.

TBMM Meclis Başkanvekili Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, eşi Afe Bilgiç, Isparta Valisi Ömer Seymenoğu, Burdur Valisi Hasan Şıldak, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici,  Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Belediyesi Eski Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, SDÜ Rektör Yarımcısı Murat Dulupçu ve eşi, Eski Milletvekillerinden Ertekin Durutürk, Mustafa Çobaner,   Ankara, İstanbul, Afyon, Burdur ve Antalya’dan gelen davetlilerin yanı sıra çok sayıda Isparta’lı da katıldı.

Şevket Demirel’in daha önceki yıllarda neden Karpuz Festivali düzenlediğini belirttiği “Festivali reklam olsun diye yapmıyoruz, bunu topraktan kaçanların tekrar toprağa dönmesi için yapıyoruz’ dediği  konuşması sinevizyon aracılığıyla tekrarlandı.

Okunan Mevlid-i Şerif takiben yapılan dua sonrasında Şevket Demirel’in her zaman odun ateşinde pişirildiğini belirterek methettiği Patlıcan Musakka, Kavurma et, pilav ve helvadan oluşan geleneksel Festival yemeği ikram edildi.

Yemek sonrası Vali Ömer Seymenoğlu masaya getirilen ilk karpuzu kesti. Milletvekili Bilgiç ve Belediye Başkan Başdeğirmen'in de kestikleri karpuz ve kavunlar protokol masası davetlilerine ikram edilirken diğer davetlilerin masalarına da karpuz ve kavun servisi yapıldı.

 

Bu haber 275 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...