İslamköy’de Kadın Girişimcilerden Kahvaltı etkinliği

17 Eylül 2019 14:45

Evlerinde yaptıkları doğal ve yöresel ürünleri satışa sunan İslamköylü Kadın Üreticiler, Babanın Kızları Köy Kahvaltısı markası altında kahvaltı etkinliği düzenledi. Şehir protokolünü buluşturan kahvaltı etkinliğinde Isparta’da artan kadın girişimciliğine dikkat çekildi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu, kadın girişimciliği destekleyen her türlü projeye destek veriyor. İslamköy’de güçlerini birleştiren 20 kadının oluşturduğu üretici kadınlar pazarı, halkın ve misafirlerin doğal ve yöresel ürünlerle buluşmasına imkan sunuyor. İslamköylü kadın üreticiler, şimdi de bu doğal ürünleri Babanın Kızları Köy Kahvaltısı markası ile tattırmak ve tüm Türkiye’ye tanıtmak istiyor.

Ticaret ve Sanayi Odası ile Kadın Girişimciler Kurulu destekleriyle İslamköylü kadın üreticilerin bu girişimini desteklemeye yönelik bir organizasyon düzenlendi. ITSO ve KAGİK evsahipliğindeki etkinliğe Vali Ömer Seymenoğlu, Milletvekili Recep Özel, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Atabey Belediye Başkanı Tevfik Atasoy ile il genel meclisi, belediye meclisi üyeleri ve çok sayıda kadın girişimci katıldı.

İslamköy Kadın Üreticileri Lideri Nuray Mustanoğlu, doğal ve yöresel ürünler ile ön plana çıktıklarını belirterek “sayın Valimizin, kaymakamımızın, muhtarımızın destekleriyle köyümüze Pazar yeri oluşturuldu. Şimdi de Ticaret Sanayi Odamız ile Kadın Girişimciler Kurulu’nun destekleriyle köy kahvaltılarımızı başlattık. Buraya gelerek bizlere destek olan misafirlerimize teşekkür ederiz” dedi.

Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zuhal Büyükçulcu da amaçlarının kadın girişimciliği desteklemek olduğunu belirterek “üreten kadın, güçlü kadın, öncü kadın… Bu amaçla tüm faaliyetleri destekliyoruz. Nerede kadın girişimciliği, kadın üretimi adına bir şey varsa KAGİK orada olacak. Biz kadınlarımızın destekçisiyiz. Kadınlarımızın iş hayatına katılmasını istiyoruz. İş hayatında, ticaret hayatında daha çok kadın olsun. Kadın istihdamı artsın” diye konuştu.

ITSO Başkanı Mustafa Tutar da oda bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Girişimciler Kurulu’nun organizasyonlarını desteklediklerini belirterek “Ticaret ve Sanayi Odası olarak kadın üye sayımızın daha da arttığını gözlemliyoruz. Amacımız daha çok kadın işveren. Bu noktada çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Milletvekili Recep Özel de İslamköy’deki bu girişimden ötürü kadınları tebrik etti. Isparta’nın her alanında kadınların birşeyler ürettiğini belirten Özel, bu noktadaki çalışmalara destek veren Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zuhal Büyükçulcu ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Vali Ömer Seymenoğlu da İslamköylü Kadın Üreticileri tebrik etti.

Bu arada etkinliğe katılan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de İslamköylü kadınların ürettiği hediyelik eşyalardan Isparta Belediyesi için çok sayıda sipariş verdi.

 

Bu haber 238 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...