İslamköy’ün su problemi çözüldü

5 Eylül 2019 15:42

Atabey ilçe merkezi ile İslamköy arasında Kısık Vadisi su kaynağının kullanımı konusunda yıllardır süren su kavgası bitti. Atabey ilçesi ile İslamköy’de yöneticiler arasında barış sağlandı, köy artık su  sorunu yaşamayacak.

Kısık Vadisi’nden çıkan içme suyu kaynağını kullanma hakkı Atabey Belediyesi’ne ait. İslamköy, bu suyu içme suyu kaynağı olarak yıllardır gayri resmi kullanıyor. Suyun az olduğu zamanlarda İslamköy’e su verilmediği dönemler yaşandı. Bu dönemde de Atabey ile İslamköy arasında krizler oluştu.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Atabey ile İslamköy arasında barış sağlandı. Köy Muhtarı Hüseyin Duran’ın yaklaşımı AK Partili Başkan Tevfik Atasoy’u ikna etti. Atabey Belediye Meclisi, Kısık Vadisi suyundan İslamköy’e belli miktarda tahsis edilmesi kararı aldı. Karar, İl Özel İdaresi’nde de onaylandı. Atabey Belediyesi ile İslamköy arasında protokol imzalandı. İslamköy’ün gayri resmi kullandığı su bundan sonra resmi olarak kullanılacak. Köy, ilelebet su sorunu yaşamayacak. İslamköy Muhtarı Hüseyin Duran, Atabey Belediye Başkanı Tevfik Atasoy’a teşekkür ederek “köyümüzün su sorununu kalıcı olarak çözdük. Başkanımıza teşekkür ederiz. Artık İslamköy’ün su sorunu kalmamıştır, gündemden düşmüştür. Gayri resmi olarak kullandığımız suyumuz bundan sonra resmi olarak İslamköy’ündür. Hayırlı-uğurlu olsun” diye konuştu.

Bu haber 268 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...