Belediye Kitap Fuarını bu yıl parasız yapılacak

21 Ağustos 2019 16:28

Eski yönetimin 1,5 milyon harcadığı kitap fuarı yeni dönemde belediyenin kasasından para çıkmadan yapılacak.

Isparta Belediyesi'nin önceki yönetimi tarafından 3 yıl üst üste kitap fuarı düzenlendi. Gökkubbe Fuar Alanında Mart 2019'da düzenlenen 3'üncü Kitap Fuarı için 1 milyon 472 bin lira harcama yapıldığı tespit edildi.

 Bu rakamın oldukça yüksek olduğunu söyleyen Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, "Hediye edilecek kitaplara dahi para ödenmiş" ifadelerini kullandı.

 “Şuanda o kadar çok kitap fuarı yapmak için gelen firma var ki her gün bir firma geliyor. Bu kitap fuarıyla alakalı olarak ben biraz bir analiz yapmak istedim. Hem kitap fuarı ve hem güreşlerle ilgili 3. Kitap fuarının maliyetini vatandaşlarımıza açıklamak istiyorum. Isparta yapılan kitap fuarının maliyeti 1 milyon 472 bin lira. Biz fuar yapıyoruz, bir firma geliyor stantları satıyor oradan para kazanıyor. Peki biz neden 1 milyon 472 bin lira burada para harcıyoruz. Ben de sordum gelen bütün yazarların 150-200 yazar evinden alınıp havaalanına oradan da Isparta’ya gelesiye kadar bütün her türlü ihtiyacı burada konaklaması yemesi içmesi gezmesi telif hakları varda onların ödenmesi ve her firmadan da bin tane kitap alınması. Hem telif hakkını veriyorsun tüm masraflarını karşılıyorsun katılım için para ödüyorsun stantları kuruyorsun bunu birde başka firmanın yapmasına rağmen üste para ödüyorsun.”

 

Bu haber 241 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...