SAV Belediyesinden yatırımcılara davet

21 Ağustos 2019 16:26

Sav Spor Kompleksi’nin yanndaki Sav Belediyesi’ne ait 365 bin m2’lik sanayi alanı yatırımcıların ilgisini çekiyor. Belediye Başkanı Şakir İpekçi, kasabaya doğalgazın da gelmesiyle yatırımların artacağını, kasabının çehresinin değişeceğini iddia etti.

Isparta Süleyman Demirel OSB’de ve Deri İhtisas-Karma OSB’de yatırım için yer kalmaması, özellikle orta ölçekli yatırımcıları Eğirdir yolu ve Sav yolu üzerini cazip kılıyor. Son zamanlarda sanayi yatırımlarında Sav öne çıkıyor. Sav Belediyesi’nin bünyesindeki Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün spor kompleksi yanındaki 365 bin m2’lik alan Isparta’nın yeni sanayi bölgesi haline geldi. 265 bin m2’si Hazineye ait olan ve yatırımcılara kiralanan sanayi bölgesinde şu ana kadar 1 mobilya fabrikası, bir de kilit taşı fabrikası yatırımı yapıldı. Güven Sakadat da bölgede soğuk hava deposu inşa ediyor. Doğalgazın da gelmesiyle bu sanayi alanın da yatırımların artması bekleniyor.

SANAYİ BÖLGESİNDE

YATIRIMLAR ARTIYOR

Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, Süleyman Demirel OSB ve Deri OSB’de yer kalmamasının yatırımcıları Sav bölgesine yönlendirdiğini söyledi. Sav yolu üzerindeki alanın sanayi yatırımları için uygun ve ideal olduğunu belirten İpekçi, bölgeye doğalgazın da gelmesinin büyük avantaj olduğunu ifade etti. Yatırımcıları Sav’daki sanayi bölgesine davet eden İpekçi, “doğalgazımız geldi. Su ve elektriğimiz var. Yanından karayolu geçiyor. Belediyemiz sınırlarındaki alanın 265 bin m2’si hazineye ait. Hazine yatırımcılarımıza tahsis yapıyor. Belediyemize de buradan pay veriyor. 100 bin m2’si de şahıslara ait. Parselasyonu yapılmış sanayi bölgemiz yatırımcıları bekliyor” diye konuştu.

Sav’a doğalgazın gelmesinin çok önemli bir gelişme olduğunu da belirten İpekçi, “kasabamızda 1250 hane var. 25 kilometrelik doğalgaz hattı döşeniyor. İnsanlar doğalgaz abonesi olup, bu modern ısınma sistemi ile tanışabilecekler. Onun için her türlü altyapı yapılıyor. 2 yılda doğalgaz altyapısının bitmesini hedefliyor. Doğalgaz ile birlikte Sav’ın çehresi değişecek. Kasabamızın nüfusu artacak, yeni yatırımlar da yapılacaktır. Sav’ın cazibesi daha da artacak” dedi.

 

 

Bu haber 236 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...