‘Isparta ile Fransa arasında ticari köprü kurmak istiyoruz’

17 Ağustos 2019 12:54

Fransa’nın Lyon Eyaletine bağlı Sales ile Moye kasabaları belediye başkanları, eşleriyle birlikte Isparta’ya geldi. Fransız belediye başkanlarını Isparta’da Rumilly’de yaşayan Hüyüklülü hemşehrimiz Ahmet Selam misafir etti. Ahmet Selam ve Fransız belediye başkanları, Isparta ziyaretinde ilk olarak Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile biraraya geldiler.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, Lyon eyaletinde bulunan Sales Belediye Başkanı Pierra Blanc ile Moye Belediye Başkanı Christian Heison ile ailesiyle 1. Bayram günü buluştu. Fransız belediye başkanlarını memleketine getiren Ahmet Selam ve Türkiye’deki dostları da bu önemli buluşmada hazır bulundu.

Belediye Başkanı Başdeğirmen, Fransız belediye başkanlarına Türkiye ve Isparta hakkında bilgi verdi. Isparta’nın gül ve lavantası ile ünlü bir şehir olduğunu belirten Başdeğirmen, üretilen gülyağının en büyük müşterisinin Fransızlar olduğunun altını çizdi. Isparta’nın son yıllarda turizm ile ön plana çıktığını ve bu konuda ciddi atılımlar yaptığını da belirten Başdeğirmen, ISTEM Fabrikası’ndan üretilen andezit taşından bahsetti. Başkan Başdeğirmen, Fransız belediye başkanları ile Isparta’dan Fransa’ya dostluk ve ticari köprü kurmak istediklerini belirterek sözlerini tamamladı.

Misafir belediye başkanları da Şükrü Başdeğirmen’e şehir, Türkiye’de belediyecilik ve siyaset ile ilgili bazı sorular yönelttiler.

 

Bu haber 230 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...