“İKTİDARDAN BÜYÜK DESTEK GÖRÜYORUM”

26 Temmuz 2019 15:04

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, başta ITKM olmak üzere Yeni Terminal Projesi, yarım kalan müze ve spor alanı inşaatı ile halkın büyük beklenti içerisinde olduğu TOKİ konusunda Milletvekillerinden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan tam destek gördüğünü anlattı.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITKM’de nasıl çözüm bulunduğunu anlatırken ‘samimiyete’ dikkat çekti. Başdeğirmen, şöyle konuştu:

“TMSF Kayyum Heyetini ziyaret ettim. İstişarelerde bulunduk. Camimizin açılması gerektiğini anlattık. Daire başkanlarımız, genel müdürlerimiz en az 10 kez geldi. En sonunda TMSF Başkanımız geldi. Orayı gezdik. Caminin yapımına karar verilmişti, süreci hızlandırdık. Kadir Gecesi’nde camimizde ilk namazımızı kıldık. Orayı açtıktan sonra yıllardır bakılamayan, boş kalmış bir sokağımız vardı. Yollar harap olmuş. O caddeye girdik, düzenledik. Orada bir çocuk parkı oluşturduk. Caminin açılması ile beraber çevresini düzenledik. Çok güzel bir ortam oldu. Caminin açılması bile esnafa hareketlilik getirdi, canlılık geldi. İnsanlar mutlu oldu. Biz bu işin bitirilebileceğini gösterdik. Şu anda geçmişten gelen hukuki sürecin devamı ile alakalı görüşmeler içerisindeyiz. Aramızda herhangi bir anlaşmazlık yok. Biz konuyu meclisin yetkisine bıraktık. Ticaret ve Kültür Merkezi sadece AK Parti’li arkadaşlarımızın sorumluluğunda değil. Meclisimizde grubu olan İYİ Parti ve MHP’li arkadaşlarımız da bu işin içinde olmalı. ‘Ben belediye başkanıyım, böyle olacak’ demiyoruz.

İNŞAAT BAŞLAYACAK

Görüşmelerimizi devam ettiriyoruz. ITKM’nin sorumlusu TMSF yetkilileri ile iyi diyalog içerisindeyiz. Gün aşırı görüşmelerimiz oluyor. Hukuki görüş almamız gerekiyordu. Problemsiz işe başlanması için görüşümüzü aldık. Arkadaşlarımızla bunları paylaştık. En kısa zamanda inşaatımız başlayacak. Kısa sürede bitirmek istiyoruz. Hukuki süreç içerisinde geçmişten gelen olumsuzlukları temizlemek kolay değil. İnşaat başladığı zaman 1 yılda bitecek. Bazı arkadaşlarımız ‘Kaç dükkan kazanmışız, kaç dükkan kaybetmişiz. Alacağımız nedir’ gibi konuşmaları oluyor. Ben diyorum ki ‘geçmişle ilgili devletimiz ilgilensin. Onlar ilgilensin. Biz ileriye bakalım. Yapılması gerekenleri yapalım’ dedim. Memleketimiz artık bu konuyu konuşmasın. Biz ileriye bakıyoruz. Sözleşmemizi imzaladıktan sonraki 1 yıl içinde tamamlayacağız. Bana da bu gücü milletvekillerimiz veriyor, cumhurbaşkanımız veriyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bizi destekliyor.”

Bu haber 227 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...