“Gülistan Mahallesinin tamamı için Kentsel Dönüşüm olmalıydı”

11 Temmuz 2019 15:06

AK Parti Milletvekili Recep Özel, Kentsel Dönüşüm Yasası ile her yerde yeni ve güvenli yaşam alanları oluşturulduğunu, Isparta’nın ise sadece binasal dönüşüm yapabildiğini söyledi. Gülistan’da çarpık bir dönüşüm yaşandığını belirten Milletvekili Özel, “Gülistan bütüncül bir şekilde ele alınmalı ve dönüşüm herkesi kapsamalı” dedi.

                Hafta sonunu Isparta’da geçiren AK Parti Isparta Milletvekili ve YSK Temsilcisi Recep Özel, bir dizi ziyaretlerde bulundu. Annesinin yaşadığı Gülistan Mahallesi’nde vatandaşlarla biraraya gelen Milletvekili Özel, AK Parti Hükümeti döneminde çıkarılan Kentsel Dönüşüm Yasası’nın Isparta’da çok iyi anlaşılamamasından yakındı. Türkiye’nin birçok şehrinde kentsel dönüşüm yasası fırsatından faydalanılarak yeni ve modern yaşam alanları oluşturulduğunu belirten Özel, Isparta’da yerel yönetimlerin yıllarca bu yasaya Fransız kalmasından yakındı.

Gülistan Mahallesi’nde uygulanan kentsel dönüşümün yasanın amaçladığı bir dönüşüm olmadığının altını çizen Özel, “burada bir bina dönüşümü gerçekleşti. Belediye Meclisi kararıyla yapılan imar değişikliği ile yol kenarlarındaki evler yenilendi. Modern binalar yapıldı. Bu da güzel, riskli binaların yıkılması yerine yenisinin yapılması elbette anlamlı. Ancak yasa herkes için uygulanmalıdır. Gülistan’ın tamamı için kentsel dönüşüm olmalıydı. Diğer insanların ne suçu var. Tek katlı binalarda, eskimiş binalarda oturanların ne suçu var. Burada bir adaletsizlik var. Belediye burada binasal dönüşüm değil, kentsel dönüşüm yapmalıydı. Bütüncül bir yaklaşım gösterilmeliydi. Şimdi AK Partili bir belediye var. Şükrü Başkanımız bu soruna el atacaktır. Gülistan’da bütüncül bir yaklaşım ortaya konacak ve çarpıklık giderilecektir” diye konuştu.

 

Bu haber 257 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...