HASAN HÜSEYİN KAÇIKOÇ’UN ÜRETİM SEVDASI

11 Temmuz 2019 15:03

                Isparta’nın yetiştirdiği önemli sanayicilerinden birisi. Tekstil sektörünün duayenlerinden, Isparta’nın sanayici ailesi Kaçıkoçların en bilindik ismi Hasan Hüseyin Kaçıkoç. Tekstilin en güçlü olduğu dönemlerin aktörlerinden Hasan Hüseyin Kaçıkoç, onca zorluk, onca olumsuzluk ve krize rağmen üretim sevdasından vazgeçmiyor. Üretim ve istihdam oluşturmak için karşılaştığı tüm engellere karşı direniyor.

                Ömrünü dededen kalma sanayiciliğe adayan, Kaçıkoç ailesinin 3. Kuşak temsilcisi Hasan Hüseyin Kaçıkoç, 8 yıl Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı da yaptı. Isparta ekonomisine yön veren patronların sözcülüğünü yapan Kaçıkoç, bu süreçte babasından miras aldığı ip üretimine devam etti. Tekstil sektörünün krizini yaşadı, ekonomik krizlere direndi. OSB’de 23 bin m2 kapalı alanda üretim kapasitesine kadar ulaşan Kaçıkoç’a en büyük darbeyi fabrikada çıkan yangın vurdu. Yangından sonra tekstil sektörüne veda eden Kaçıkoç, şimdi küçük bir atölyede çorap imalatı yapıyor, az da olsa istihdama katkı sağlıyor.

ALIŞMIŞIM… İLLAKİ BİR

ÜRETİM OLACAK

ITSO eski Başkanı Kaçıkoç, Isparta’nın ve ülkenin ekonomik çıkışının üretimde olduğunu söyledi.

Gül Küçük Sanayi Sitesi’nde 3 katlı bir atölyede son teknolojik makinelerle çorap imalatı yapan Sanayici Hasan Hüseyin Kaçıkoç, “sanayicilik bizde dededen kalma. Alışmışız, duramıyoruz. İlla ki bir üretim olacak” diyor.

OSB’deki fabrikada 23 bin m2’ye kapalı alan ve 436 istihdama kadar ulaştıklarını anlatan Kaçıkoç, “Bir dönem 436 kişi çalışıyorduk. Türkiye’de birkaç fabrika vardı. Edip İplik ve Karsu iplik. Biz daha çok Edip İplik’e giderdik. Orada bir ustamız vardı. Bizim ustamız ile tanışıklığı vardı. Edip, iplik yapıyordu. Biz sık sık giderdik. Bazen giremedik mi dışarıya 2 tulum getirirlerdi, işçi gibi girerdik. Pazar günleri çalıştıkları zaman hep oradaydık. İşi öğrenmek istiyorduk. Sonra biz bu işe gireriz dedik ve girdik. O kadar bilgi, birikimi ile 3 senede işi oturttuk. Üretimi başardık, büyük bağlantılar yaptık. Tam o sırada yangın ile karşılaştık. Yangın olduğunda 3.8 milyon dolar borcumuz vardı. 12 milyon dolar harcamıştık. Yangın darbesi sonrasında günü kurtarmak için küçük yerleri sattık. Banka borçlarımızı yapılandırdık. Yapılandırmanın 2.taksidinde hastanenin karşısındaki yeri sattık” dedi.

KAZANDIĞIMDAN DAHA

FAZLASINI YATIRIMA HARCADIM

                İşadamı Kaçıkoç, üretim sevdasına sahip bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi. Bu zamana kadar kazandığı paradan daha fazlası ile yatırım yaptığını belirten Kaçıkoç, “Oğlumun çorap atölyesi vardı. Kiralık bir yerde. OSB’yi sattıktan sonra burayı aldım, masraf yaptım. Atölyeyi buraya getirdik. Çorap üretiyoruz. Makine teknolojisini yeniledik. İç pazarla çalışıyoruz. Üretime devam ediyoruz.Fason üretimde yaptırıyoruz” dedi.

 

Bu haber 858 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...