“Bu yıl Isparta’da fırtına gibi eseceğiz”

8 Mart 2013 19:37

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2013 yılını Isparta’da yatırımlarda hamle yılı olarak ilan etti. Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Isparta’da katıldığı açılış ve temel atma töreninde 45 projenin müjdesini verdi ve ekledi; “Stratejik bir coğrafyadayız ve hayatta kalmamız için güçlü olmak zorundayız” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Isparta’da 32 projenin açılış ve temel atma törenine katıldı. İlk olarak AK Parti binasını ziyaret eden Bakan Eroğlu, daha sonra törenin yapılacağı Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı’na geldi. Burada Eroğlu ve heyetini Isparta’nın her köşesinden gelen vatandaşlar karşıladı. Eroğlu’na büyük bir sevgi seli oluştu.

ISPARTA’YA 10 YILDA 477 MİLYON TL YATIRIM YAPILMIŞ

Programda ilk olarak DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı konuştu. Özkaldı Ispartalı olduğunu belirterek konuşmasına başladı. Özkaldı, Türkiye’nin 2023 hedefiyle kendileri de hedeflerini büyüttüklerini bildirdi. Isparta’ya 5’i gölet 6’sı sulama alanı ve 21’i taşkın koruma tesisi olmak üzere 32 projeyi hayata geçireceklerini açıklayan Özkaldı,  “Bu projelerle Isparta’da 33 bin dekar tarım alanı sulanacak. 2003 yılından bu yana Isparta’ya 477 milyon TL yatırım yapılmış. Ayrıca 55 taşkın toruma tesisi ile birlikte toplam 80 proje Isparta’da tamamlanmış durumda. Genel toplamda ise 283 bin dekar alan sulamaya açıldı” dedi.

BAŞKAN GÜNAYDIN’I ŞİKÂYET ETTİ

Öte yandan AKP Milletvekili Recep Özel, Bakan Eroğlu’nun Isparta’ya ayrı baktığını belirtti. Kendisini Afyon’un değil Isparta’nın bakanı olarak gördüklerini açıklayan Özel, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı şikâyet etti. Özel, “Bazıları yaptıklarımızı görmüyor. Biz de gözlerine sokarak 32 proje yaptık. İlavesi de var ama Isparta’nın plakası olan 32’yi akılda kalması için seçtik. Başkan Günaydın, DSİ’nin hizmet edebilmesi için kamulaştırma ve yer tahsisi konusunda gerekli adımları atmıyor. Yani Günaydın bugüne kadar üzerine düşeni zaten yapmadı şimdi de yapmıyor. Yağmur yağdı bazı mahallerimizi sel aldı Darıderesi göletini DSİ bitirdi Belediye teslim almıyor. Alsa hemen arkasından ikinci göleti yapacağız. Biz elimizi uzatıyoruz ama arkadaşlar elimiz tutmuyor. Isparta’ya gelecek olan yatırımı kaçırmak üzereyiz” diye konuştu.

AKP ZAMANINDA YAPILAN PROJE AYNI YIL BİTİYOR

Diğer taraftan AKP Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç Isparta’nın Türkiye için son derece önemli bir şehir olduğunu açıkladı. Zamanında tarım şehri olan Isparta’nın ciddi sıkıntılar yaşadığına değinen Bilgiç, “Ancak Sayın Bakanımız Isparta’nın gerçek hemşerisi olarak bizlere destek verdi ve bu sorunları aştık. Eskiden 41 proje 15 yıl sürerdi şimdi proje aynı yıl tamamlanıyor” şeklinde konuştu.

ISPARTA’YA ÖZEL ÖNEM VERİLİYOR

Vali Vekili Niyazi Can ise ihracatın artırılmasının temel hedef olduğunu ifade etti. Bu doğrultuda toprağın iyi işlenmesi, kaliteli su kullanılmasının esas alındığını belirten Can, “Bu konuda Isparta’ya özel önem verilmektedir. Ve bizler de bunun bilincindeyiz” dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN ISPARTA’YA GÖNÜL BAĞI VAR

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu da konuşmasına Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladı. Ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Isparta’ya karşı çok özel bir gönül bağı olduğunu açıklayan Eroğlu, “Kendisine Isparta’ya müjdelerle gideceğimi söyledim ve bana en kalbi ve en sıcak duygularla siz değerli Isparta halkına selam söylememi özellikle istedi. Hatta duygulandı” dedi.

TARİHTE BİZİM GİBİ ISPARTA’YA GELEN VAR MI BAKIN

Isparta’ya gelirken heybeleri dolu vaziyette geldiklerini ifade eden Bakan Eroğlu, “Kısacası 45 müjdeyle geldik” dedi. Bu projelerin toplam maliyetinin 391 milyon TL olduğunu belirten Eroğlu, şunları söyledi “Yani Isparta’ya ortalama 400 milyon TL yatırım yapılacak. Tarihe bakın bakalım hangi bakanlık bizim gibi gelmiş Isparta’ya. 1000 günde 1000 gölet projemiz vardı. Biliyorduk imkânsızdı ancak biz bunu başarmak istiyoruz. Bu doğrultuda Isparta’ya normalde 12 gölet düşüyordu ama biz bu sayıyı da artırdık ve 36 göletin Isparta’ya yapılacağını şimdiden müjdelemek istiyorum. 2013yılında Isparta’da fırtına gibi eseceğiz.

PARASI OLAN EFELER GİBİ YÜRÜR

10 yıl önce Türk parasını göstermeye utanıyorduk. Özellikle yurt dışına çıktığımız zaman. Şimdi öyle mi. IMF’ye 23,5 milyar dolar borcumuz vardı. Borcu olanın yolda yürüyüşü bile ona göre olur. Parası olan ise efeler gibi yürür. İnşallah IMF’ye olan borcumuz mayıs ayındaki son taksitle bitiyor ve ardından IMF bizden 5 milyar dolar da borç istedi. İşte büyük Türkiye bu. Ekonomide 26. Sıradaydık 16’ya yükseldik. Hedef ilk 10’a girmek. İdeali olmayan, kızıl elması olmayan tarih sahnesinden silinecektir. Bizim idealimiz var. Türkiye küresel bir güç olacaktır. Türkiye buna hazır Isparta da hazır mı? Faizler yüzde 63’lerden yüzde 6’lara geriledi. Faize vermekten yatırıma para kalmıyordu. Dış borçlarımızı ödedik iç borçlarımız da ödüyoruz. Biz zamanla yarışıyoruz. Stratejik bir coğrafyadayız ve hayatta kalmamız için güçlü olmak zorundayız.

BELEDİYENİN KASASINA 5 MİLYON TL KALIYOR

2003 yılından bu yana Isparta’ya 2 milyar TL civarında yatırım yapılmış. En çok yatırımı ise biz yaptık 550 milyon TL ile. Daha Isparta’da yapılacak çok iş var. DSİ olarak son 10 yılda 283 bin dekar alanı sulamaya açmışız. Yılda 10 milyon m3 su temin ediliyor şehre. Darıderesi göletini Isparta’ya kazandırarak belediyenin kasasına her yıl 5 milyon TL para kalıyor. İkinci gölet ile bu rakam 6 milyon TL’ye yükselecek.2

KEÇİBORLU’YA HAREKET ETTİ

Konuşmaların ardından açılış ve temel atma törenleri yapıldı. Tören video konferans yöntemiyle aynı zamanda Yalvaç ve Sütçüler İlçelerin de gerçekleştirildi. Bakan Eroğlu, Isparta programının ardından 2 projenin daha açılışına katılmak üzere Keçiborlu’ya hareket etti.

Bu haber 1000 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...