Belediye Meclisinde TMSF ile protokol şartları belirleniyor

17 Haziran 2019 16:47

ITKM protokol şartlarının belirlenmesi maddesi 3 partinin de temsilcisinin olduğu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Komisyon, 1 ay çalışma yaptıktan sonra temmuz döneminde meclisin onayına sunacak.

Isparta Belediye Meclisi’nin haziran dönemi son oturumunda AK Parti Grubunun teklifi ile meclis gündemine alınan ITKM protokol şartlarının belirlenmesi maddesi de görüşüldü. Madde Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi, ITKM ile kayyum arasında imzalanacak protokol şartlarınım belirlenmesi için 1 ay çalışma yapılacak. Komisyonda AK Parti, MHP ve İYİ Parti temsilcileri de bulunuyor.

CAMİ VE OTOPARKIN TESLİM

ALINMASI İSTENİYOR

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, maddenin görüşülmesi sırasında ITKM’nin bu dönem mutlaka bitirileceğinin sözünü verdi. Başdeğirmen, şöyle konuştu:

“Ticaret ve Kültür Merkezi’nin projesi açık AVM gibi düşünülmüş. Açık alanın ısıtma sorunu olacak. Üzerinin kapatılmasını istedik. Kabul ettiler, proje tadilatı için çalışıyorlar.

İlk olarak camimizin tamamlanmasını talep ettik. Sağolsunlar camimizi bitirdiler. Eksikliklerinin tamamlanması için çalışıyorlar. Kayyum heyeti ilk etapta ITKM’nin otoparkını ve camisini teslim etmek istiyor. Arkadaşlarla görüştük eksikliklerin çıkarılması için talimat verdim. Bu konuda çalışmalar yapılıyor.  Belediyemizin avukatları konuyla ilgili çalışıyor. Önümüzdeki ay inşallah kararımızı vereceğiz. Protokol imzalandıktan 1 yıl sonra inşallah ITKM bitmiş olacak. Bu dönem ITKM’yi bitirme zorundayız. Eğer bitmezse kentsel dönüşüme gidecek. Burada oybirliği ile karar almak istiyoruz. Hep beraber bu kararı alalım. Hep beraber karar vereceğiz.

YOLLAR VE KALDIRIMLAR DÜZENLENİYOR

Meclisimize ITKM ile ilgili gündem maddemizi ilave etmemizin sebebi sizi bilgilendirmek ve çalışmalara başlamak. Meclisimizin kararı ile Plan ve Bütçe Komisyonumuz 1 ay boyunca çalışma yapacak. Yapılan çalışma önümüzdeki ay meclisimize sunulacak.

Bu arada Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi’nde dün gezdim. Camimizin tarafındaki kaldırımları düzenliyoruz, yolları düzenliyoruz. Esnafımız çok mutlu. 20 yıldır küflü bariyerleri izlemekten bıktıklarını söylüyorlar.”

İYİ Partili Ramazan Kabalak da söz isteyerek çatı tadilatının biran önce yapılması gerektiğini söyledi. Kabalak, “ITKM’deki tadilat çatı kısmından başlanılması gerekiyor. O çatı bir kış daha geçirmemeli. Yoksa yazık olacak” dedi.

Başkan Başdeğirmen de “İnşallah çatı kısmına bir kış daha geçirtmeyeceğiz” diye cevap verdi.

 

Bu haber 254 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...