GÜL KOKULU FESTİVAL

13 Haziran 2019 16:02

2. Ulusal Gül ve Kozmetik Fuarı ile Dünya Koku Günü etkinlikleri başladı. 16 Haziran’a kadar Isparta, gül ve kozmetik sanayiine yönelik hedeflerini ve gücünü ortaya koyacak.

Isparta 2. Ulusal Gül ve Kozmetik Fuarı ile 5. Dünya Koku Günü etkinlikleri kortej programıyla başladı.

GÜL FESTİVALİ, KORTEJLE BAŞLADI

2. Ulusal Gül ve Kozmetik Fuarı, 5. Dünya Güzel Koku Günü etkinlikleri festival korteji ile başladı. Renkli görüntülere sahne olan kortej Hükümet Meydanı’na kadar yürüdü. Festival alanında protokol havaya barış güvercinleri salındı. Vali Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, ITSO Başkanı Mustafa Tutar, EKK 6. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak, daire müdürleri, belediye meclis üyeleri, yerli ve yabancı misafirler, engelliler, Yörükler, kanser Derneği üyeleri kortejde yer aldı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Atatürk Anıtı’na çelenk sunduktan sonra yaptığı konuşmada gülün önemine dikkat çekti.

Başdeğirmen konuşmasında; “Sayın valimize teşekkür ediyoruz. Gül ve gül ürünlerine ilişkin her türlü yatırımı ve girişimi destekliyor. Kendisine teşekkür ediyoruz. İyiki böyle bir valimiz var.

2. Kez yapıldığını zannetmeyin. Biri geçen yıl, ikincisi bu yıl yapılıyor diye düşünmeyin. Isparta’da ilk festival 57 yıl önce Halk Pazarı’nda yapılmış. O günden bugüne zaman zaman yapılmış, zaman zaman ara verilmiş. Biz dünyadaki gülyağı piyasasının birincisiyiz. En kaliteli biz üretiyoruz. Türkiye’de sadece biz varız. En kaliteli ürün ile dünya piyasasına giriyoruz. Yapılanlar yeterli değil. Eczacılıkta, kozmetik sanayii dışında en önemli ayaklarından birisi turizmdir. Asya ülkeleri ve uzak doğudan gelen misafir sayısı artıyor. Mutluyuz. Son 5 yılda ikiye katlayan otel kapasitesi oldu. Otellerimizde yer yok. Gülden önce zambak vardı, şimdi gülü yaşıyoruz. Yakında lavantamız geliyor. 800 adede yakın endemik bitki yetişen bir şehirde yaşıyoruz. Bu Allah’ın nimetidir. Değerini bilmek zorundayız. Isparta’nın insanları gül yüzlü insanlar. Daha güzel etkinliklerde buluşacağız inşallah” ifadelerine yer verdi.

12-16 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerin tamamı Gökkubbe Fuar Merkezi’nde yapıldı. Etkinlikler kapsamında Isparta’ya ilk kez Türk Yıldızları da geliyor.  Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Türk Yıldızları ekibi, Isparta semalarında gösteri yapacak. Gökkubbe’de Isparta gül ve kozmetik ürünlerine ilişkin fuar yapılacak, akşamları da çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Program şöyle:

13 Haziran Perşembe

Saat: 14.00-15.00 Koku atölyesi parfüm etkinliği

Saat: 17.00 Prof. Dr. Ayten Altıntaş’ın reçel-sirke- gül şerbeti yapımı etkinliği

Saat: 18.00 Koku Atölyesi parfüm etkinliği

Saat: 20.00 Grup Vatan canlı performans

Saat: 21.00 Gül Sesini Arıyor Ses Yarışması ve Ödül Töreni

Saat: 21.30 Animasyon gösterileri

Saat: 22.00 Gelinler podyumda-gül güzeli takdimi

14 Haziran CUMA

Saat: 12.00 Koku atölyesi etkinliği

Saat: 15.00 Koku atölyesi etkinliği

Saat: 18.00 Koku atölyesi etkinliği

Saat: 20.30 Prof. Dr. Ayten Altıntaş gül ve şifa konferansı

Saat: 21.00 Animasyon gösterileri

Saat: 21.30 Eray Gönendi, Didem-Sanat müziği orkestrası canlı performans açık hava etkinliği

15 Haziran 2019 CUMARTESİ

Saat: 12.00 Koku atölyesi parfümü

Saat: 15.00 Koku atölyesi etkinliği

Saat: 17.00 Türk Yıldızları gösterisi

Saat: 18.30 Koku atölyesi parfüm etkinliği

Saat: 20.00 animasyon gösterileri

Saat: 20,30 Gül fotoğraf yarışması ödülleri takdimi

Saat: 21.00 Suat Güzey’in sunumlarıyla Seda Üren-Çiğdem Doğan-Gökhan Akar konseri.

16 Haziran PAZAR

Saat: 10.00 Koku atölyesi parfümü etkinliği

Saat: 14.00 Koku atölyesi parfümü etkinliği

Saat: 15.00 Fuara katılanların katılım ve başarı belgesi takdimi.

Bu haber 257 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...