112´yi gereksiz yere arayana para cezası

24 Mayıs 2019 10:21

Isparta 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Ethem Kılıçarslan, “Kabahatler kanununa göre 112 gereksiz meşgul edenlere para cezası uygulanıyor” dedi.
Isparta 112 Acil Çağrı Merkezi, kentte oluşan doğal afetler, vatandaşların yaşadığı sağlık sorunlarıyla can ve mal güvenliğinin korunması noktasında zamanla yarışıyorlar. Günde farklı konularda binlerce çağrı alıyorlar. Ama bu çağrıların yarısı gereksiz. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Ethem Kılıçarslan, vatandaşlara gereksiz çağrı konusuna uyarılarda bulundu.
Gereksiz çağrılar için vatandaşları uyaran 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Ethem Kılıçarslan şunları söyledi:
“112 Acil Çağrı Merkezi komuta olarak Türkiye'de ilk defa Antalya-Isparta'da pilot olarak göreve başladılar. Biz ilk iki ilden biriyiz. Diğer illerimize bölgemize örnek olduk, kurumlarına yardımcı olduk. Komuta merkezinin görevi biraz önce sizin de söylediğiniz gibi değişik birimlerin bir arada olması. Burada önce sağlık, itfaiye, emniyet ile başladık. Şuanda 3 birim daha bünyemize aldık. İl afet, jandarma, orman 6 birim bir aradayız birlikteyiz. Vakaları birlikte koordine ediyoruz. İlk çağrılarımızı içişleri bakanı personeli olarak çağrı alıcılarımız karşılıyor. Konulara göre kurumlarına çağrı yönlendiricilerle yönlendiriyoruz. Burada hedef birlikte hareket edip olaylara birlikte gitmek orada hep birlikte her kurum kendi görevini yapıyor kazalar da yangınlar da sonra işimizi bitirip dönüyoruz. Biz günlük ortalama 1700 çağrı alıyoruz. Bu 1700 çağrının Türkiye ortalaması yüzde 80'lerin üzerindeydi. Biz ilk başladığımızda komuta merkezine bu oranla başlamıştık. Ama yaptığımız eğitim çalışmalarıyla vatandaşlarımızın duyarlıyla bu oranı ilk defa yüzde 50 seviyelerine indirdik. Amacımız yüzde 50'lerin altına indirmek. Gereksiz çağrılar ihtiyaç olan vatandaşın bize geç ulaşmasını sağlıyor o yüzden vatandaşlarımızdan özellikle rica ediyoruz 112 ihtiyacınız yoksa meşgul etmeyiniz diyoruz. Kabahatler kanununa göre 112 gereksiz meşgul edenlere para cezası uygulanıyor. Biz bu para cezasını sayın valimizin de talimatlarıyla para cezasından ziyade eğitimle vatandaşımızı bilgilendirmek daha bilinçli hale getirmek için. Şuanda o para cezası yöntemin kullanmamaya çalışıyoruz ama şuanda o yetkimiz var. Kabahatler kanununa göre birincisinde 350 lira ikincisinde yüzde 100 arttırma cezamız var. Caydırıcı olmak açısından sürekli bizi rahatsız eden meşgul eden vatandaşlarımıza bu cezayı uygulama yoluna gideceğiz. “

Bu haber 312 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...