Köpeğe ateş açan şahıs gözaltına alındı

14 Mayıs 2019 18:01

Isparta Sidre Mahallesinde 50'lili yaşlarda bir vatandaş Çocuk parkında çocuklarla oynayan köpeklere ateş açtı.

Çocuk parkında oynayan çocuklara ‘köpeklerinizi öldüreceğim’ diyerek tehdit ettikten sonra evinden getirdiği ruhsatsız tüfekle bir köpeği vuran şahıs emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı.Konuyla ilgili Isparta Hayvan Koruma Derneği şikayetçi olurken şahsın mahkemeye çıkarılacağı öğrenildi.

ISPARTA BELEDİYESİ BAKIMEVİ EKİPLERİ DAKİKALAR İÇERİSİNDE OLAY YERİNE ULAŞTI

Bir köpeğin Sidre mahallesinde vurulma haberini alan Isparta Belediyesi Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi görevlileri olay yerine dakikalar içersinde ulaşarak kanlar içerisindeki köpeği tedavi altına aldı. Çok fazla kan kaybı olduğu öğrenilen köpeğin şuan durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

ÇOCUKLARI TEHDİT ETMİŞ

Isparta Hayvan Koruma Derneği yetkilileri tedavi altındaki köpeğin durumu hakkında Bilgi edindi. Dernek başkan yardımcısı Sabri Kocabaş, ''Çocukların baktığı sevdiği bir köpekmiş.  Çocukları tehdit ederek köpeğe ateş etmiş bu kişi ceza almayacağını bilse çocuklara da ateş edebilir. El kadar çocuklar ile oynayan bir yavru sırf rahatsız olduğu için ateş etmiş bu yapılanın bir savunması ve izahı olamaz. Bu durumların önüne hapis cezası olmadan geçmemiz imkansız. Şahıs ‘Genel Güvenliği Tehlikeye Sokmak’ suçundan yargılanacak köpeği vurduğu için değil gerçekten akıl almayan bir durum.”  dedi.

 

Bu haber 208 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...