“Ulaşım büyük bir sorun, Çözüm getirilmelidir”

30 Nisan 2019 15:05

Halef-Selef Belediye Başkanları Altan Raşit Civan ile Mehmet Aybatılı, ilk kez bir Mevlit dolayısıyla biraraya geldi, uzun uzun sohbet etti. Civan ve Aybatılı, Isparta Gazetesi’ne yeni dönemle ilgili ‘BÜYÜK ISPARTA HEDEFİ’ne yönelik olarak tarihi uyarılarda ve tavsiyelerde bulundular. 

1989-1994 dönemi Belediye Başkanı Altan Raşit Civan, Isparta Belediyesi’nin 5 yıllık hizmet dönemi içerisinde şehrin ulaşım sorununa kökten çözüm getirecek projeleri hayata geçirmesi gerektiğini söyledi.

Eski Belediye Başkanı Altan Raşit Civan, şu açıklamalarda bulundu:

BELEDİYECİLİK HİZMET MAKAMIDIR

“Mehmet (Aybatılı) beyin döneminden sonra Isparta’da hizmet belediyeciliği dönemi bitti. Hizmet yapmak öncelik olmadı. Belediyecilikte esas gaye hizmettir. Belediyeci olmak şu dünyada olabilecek en güzel mevki makam. Belediyeciliğin herhangi bir yeri. Öyle güzel bir yerdir ki yaptığın sana anında yansır. Bir başka hizmet gurubunda bu yoktur.  O yansıma senin yoluna ya ‘devam’ der ya ‘kendini düzelt’ der. İnşallah temennim odur ki, gerçek manadan hizmet anlayışı içinde vatandaşa ulaşmalarıdır.

RAYLI SİSTEM GEREKLİDİR

Bana göre Isparta’nın su meselesini öncelikle çözmek lazım. Yani Eğirdir Gölü suyunu benim Ispartalım içmeye layık değil, Ulaşımın kesin çözülmesi gerekir. Gerek benim dönemimde avam olarak yapılan,  kısmen Sayın Aybatılı döneminde uygulamaya geçirilen raylı sistemin mutlaka yapılması gerekir. Yani pahalıymış laflarını bırakın. Ulaşım sorunu ve trafik sorununu çözülmesi farklı şeylerdir. Trafik sorunun çözümü ulaşım sorununun çözümüyle gelir. Çünür Mezarlığı’nın orada raylı sistemin oradaki istasyonuna otoparkı yaparsan Binbirievler’den Mehmet Tönge Mahallesi’nden gelen vatandaş arabasıyla oraya gelir, raylı sistemine biner ve gideceği yere gider.”

 

Bu haber 445 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...