Davraz Güllük Camii ve Kuran Kursu yapımı için yardım bekleniyor

30 Nisan 2019 14:58

Davraz Güllük Camii ve Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Coşkun, yapımı devam eden camileri için bağış ve malzeme yardımında bulunması için hayırsever vatandaşlardan destek istedi.

Davraz Güllük Camii ve Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Coşkun, Ispartalılardan ve hayırseverlerden yapımı devam eden camileri için destek istedi. Caminin 2016 yılında temelinin atıldığını ve yüzde 40’lık kısmının tamamlandığını dile getiren Coşkun, hayırsever vatandaşlardan malzeme ve maddi yardım beklediklerini söyledi.

Malzeme desteğinin yanı sıra Isparta T.C Ziraat Bankası Merkez Şubesinin IBAN No: TR07 0001 0001 3272 3835 33 50 01 nolu hesaba bağışların yapılmasını isteyen Coşkun, kendisine 0543 360 26 16 nolu telefondan ulaşılabileceğini belirtti. Yardım için Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi öğrencilerinin harçlıklarından biriktirip kendilerine ulaştırmasından sonra duygulandıklarını belirten

Davraz Güllük Camii ve Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Coşkun, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

                “Derneğimiz; Davraz Güllük Camii ve Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneğidir. İbadet yerimiz güller diyarı güzel Isparta’mızın Davraz Mahallesi 3990 sokak TOKİ 131 nolu parsel üzerindedir.  Süleyman Demirel Eğitim Kompleksinin güneyinde (Okullar Bölgesi) yaklaşık 100 m yakınındadır.

2015 yılının Şubat ayında yedi arkadaş bir araya gelerek derneği temsil edecek ve dernekle ilgili iş ve işlemleri yürütecek geçici yönetim kurulunu oluşturduk. Dernek tüzüğünü hazırlayıp gerekli izinleri aldıktan sonra çalışmalarımıza başladık. İlk önce Eşmen soyadlı hayırseverimizin 2 parsel arası (yaklaşık 900 m2 ) ile Isparta Belediyesinin 55 m2 ‘lık arsasının tahsisini yaparak tapusunu tek tapuya dönüştürdük. İbadet yeri arası Isparta belediyesine ait olup 955 m2 dir. Aynı yılın Ağustos ayında ise genel kurulumuzu gerçekleştirerek derneğimize yeni üyelerin kayıtlarını yaptık. Görev bölüşümünü yapıp çalışmalarımıza devam ettik. İlk önce hayırsever bir vatandaşımız tarafından hafriyat işlemlerini yaptıktan sonra zemin etüdünü çıkardık. Plan ve projelerinin hazırlanmasını sağladık. Camii yaklaşık 300 m2 olup, bodrumun zemin ve balkon katlardan oluşmakta ve aynı anda 650-700 kişi namaz kılabilecek durumdadır.

2016 yılında temelini atmaya başladık. Bodrum katını bitirdik. 2017 yılında da zemin kata başladık. Değerli halkımızın bağışlarıyla 2018 yılında da balkon katı, ihata duvarlarını yaparak kubbesini tamamladık. Bu sene içinde de cam duvarlarını briket ve tuğla ile ördürdük. Caminin girişine de kuzey bölgesinin köprü ve merdivenlerini yapabildik. Aslında 1-2 yılda bitebilecek olan bu inşaatın 4 senede ancak %40-50’sini yapabildik.

Uzak yakın demeyip derneğimize maddi ve manevi desteği ve bağışı olanlardan Allah razı olsun. Malzeme bağışı(tuğla, briket, demir, kavak, kalıp, hazır çimento, torba çimento, kum ve nakliye işleri) yapanlardan da Allah razı olsun. 2018 yılında beni heyecanlandıran ve duygulandıran bir durumu da anlatmadan geçemeyeceğim. Süleyman Demirel Eğitim Kompleksindeki Ahmet Melih Doğan Anadolu lisesinin 9-A, 9-B, 9-C sınıf öğrencileri harçlıklarında artırıp biriktirdikleri paraları derneğimize ulaştırdılar. Duyarlılıklarından dolayı bu öğrencilerimize, öğretmen ve idarecilerimize çok çok teşekkür eder başarılar dileriz.

Güllük Camiinin kaba inşaatını bitirdik. Yapılacak daha çok işimiz var. İki aydır inşaatımız durdu. Maddi sıkıntılarımız var. Usta ve işçilere borçlarımızın bir kısmını ödeyemedik. Bodrum katını hemen işletip Ramazan ayında ibadete açalım istiyorduk. Ama yetiştiremeyeceğiz. Kamu kurum ve kuruluşlarından yeterli ilgi göremiyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızda gücü yettiğince yardım ediyorlar. Allah hepsinden razı olsun.

Birlik olalım el ele verip bu güller diyarı güzel Isparta’mıza bir ezan sesi daha kazandıralım. Bu yılın içerisinde Davraz Güllük Camii ve Kur’an kursunu ibadete açalım. İnşallah. Bu hayırlı işte sizin de bir tuğlanız bulunsun istiyoruz. Rabbim hayırlarınızı kabul etsin. Bağış yapmak isteyenler Isparta T.C Ziraat Bankası Merkez Şubesinin IBAN No: TR07 0001 0001 3272 3835 33 50 01 nolu hesabına yatırabildikleri gibi derneğimizin yönetim kurulu üyelerine de ulaşıp yardım makbuzu kestirebilirler. Sağ ve sağlıkla kalın… Allaha emanet olun.”

Bu haber 488 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...