Nataliya Gorelova’nın öğrencileri, Uluslararası Yarışmadan ödülle döndü

17 Nisan 2019 17:49

Isparta’ya ve bölgeye baleyi sevdiren Nataliya Gorelova Bale Sanat Merkezi’nin Kurucusu ve Sahibi Koreograf ve Pedagog Nataliya Gorelova’nın öğrencileri, Antalya’daki Uluslararası Bale Festivalinde boy gösterdi ve kente ödülle döndü.

Isparta’da bölgelerlerde klasik bale üzerinde tarih yazan ve bu sanat dalında öğrencilere mesleksel olarak yol açan Nataliya Gorelova Bale Sanat Merkezi’nin Kurucusu ve Sahibi Koreograf ve Pedagog Nataliya Gorelova, açıklamalarda bulundu.

                Gazeteci Levent Doğan’a konuşan Gorelova, “Isparta için 11 yıldır emek veriyorum ve belli bir kaliteye ulaştık. 9 Nisan Salı günü Antalya’da gerçekleşen Uluslararası Bale Festivalinde Isparta’mızı başarıyla temsil ettik. Türkiye’den ve yurt dışından yoğun katılımın olduğu yarışmada Isparta’mıza ödül getirdik. Kızlarımla çok gurur duyuyorum ve sahnede harikalardı. O an ben bile çok duygulandım ve öğrencilerimin kalitesinden mutluluk duydum.  Rus Juri üyelerinden de çok takdirler aldık. Umarım artık yeni gelen yönetim 11 yıl öncesi Isparta’ya getiren bu akademik sanat dalının 2 bin kişi civarında seyirci kitlesini önemser. Ayrıca kızlarıma bu sanata gönül veren arkasında olan velilerime çok teşekkür ediyorum” dedi.

                Gorelova, “Balerimlerim Zeynep Yorgancigil, İpek Yorgancigil, Ecem Okudan, Deniz Sezik, Beyza Salim, Elif Duru Doğan, Rana İpek Develi ve İrem Çetin’e çok teşekkür ediyorum. Kızlarımı şu an bale bölüm sınavları için hazırlıyorum. Bu çocuklarımız Türkiye’nin gelecekteki sanatçıları olacak” diye konuştu.

 

Bu haber 480 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...