“Ben onlara söylemiştim”

6 Mart 2013 22:50

Pazar esnafıyla vatandaş arasındaki pazar kavgası süredursun Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın bu sorunu yıllar önce gördüğü ve pazar esnafını uyardığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde pazar esnafı ile vatandaş arasında devam eden pazar açıp açmama konusunu hakkında açıklamada bulunan Günaydın önemli bir itirafta bulundu. Günaydın, aynı muhitteki pazarların birleştirilip tek güne ve tek pazara düşürüleceğini belirterek “Isparta’ya 28 Pazar fazla. Çünkü açmak kolay kapatmak zor. Manav esnafımıza 2 yıl önce bu sorunlar gündeme gelmeden ‘bu işi yapalım vatandaşımızı yavaş yavaş alıştıralım’ demiştim. Keşke beni dinleselerdi. Şu anda hassas bir dönemden geçiyoruz. Ama Avrupa Birliği (AB) standartları geliyor. AB standartlarına göre kapalı Pazar yerlerinde satış yapılacak” dedi.

ESNAFA “SABREDİN” DEDİ

Günaydın, AB standartları kapsamında fiziki çalışmaların devam ettiğini ve bu anlamda 2 yeni kapalı pazar alanın yapıldığını belirterek “Daha önceki Belediye Başkanlığı döneminde Halıkent ve Cuma Pazarı mevkilerine kapalı yerler yapmıştık. Şimdi de Davraz ve Işıkkent Mahallelerine yapıyoruz. Kapalı pazar yerlerimiz kendini göstermeye başladı. 2014 yılında AB standartlarına geçilmesi gerekiyor. Biz de 1 yıl içinde tüm çalışmalarımızı tamamlayacağız. Onun için esnafa sabredin dedim. Onlar da anlayışla karşıladılar” diye konuştu.

 

 

Bu haber 781 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...