Başkan Günaydın: “UYUMDER bir model olmuş, bayan kısmını da biz kurabiliriz”

25 Mart 2019 16:10

Isparta Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Uyuşturucu Bağımlılıklarla ve Alkolizm İle Mücadele Derneğini (UYUMDER) ziyaret etti. Dernek Başkanı İbrahim Uzunköprü ve yöneticiler tarafından karşılanan Başkan Günaydın, burada derneğin yaptığı çalışmalara ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

UYUMDER Başkanı İbrahim Uzunköprü, dernek olarak uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelede uyguladıkları yöntemler, bireyin tekrar topluma kazandırılması noktasındaki sosyal projeler, yapılan atölye çalışmaları ve fiziki mekana ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Uzunköprü, “Başkanımızdan Allah razı olsun, bizleri yalnız bırakmadılar, geldiler. Acılarımıza, dertlerimize, sevinçlerimize, mutluluklarımıza ortak oldular. İhtiyaçlarımızı giderme sözü verdiler. Allah razı olsun şu ana kadar bir ihtiyacımız olduğu zaman ziyaretler edip eksikliklerimizi tamamlama konusunda biz duacısıyız. Arkadaşlarımız, gençlerimiz adına kendisine teşekkür ediyorum” dedi. 

UYUMDER’in çalışmaların Türkiye’ye örnek olacağı kanaatinde olduğunu belirten Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, “Böyle bir merkezin kurulması ve işletilebilmesi çok önemli. Çalışmalarda da yüzde 100 başarıya ulaşılıyor. Gençlerimiz sağlığına kavuşturuluyor. Yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Gerçekten bu işin yolunu bulmuşlar. Buradaki gençlerimiz topluma en faydalı insanlar olacaklar. Buradaki arkadaşlarımızın hepsi bir şeyler üretebilecekler. Bu konunun başarıya ulaştığına inandım” şeklinde konuştu.

Merkezin belli eksikliklerinin bulunduğunu ve bunun için de gerekli yardımların yapılacağını dile getiren Günaydın, “İnşallah Türkiye’nin başlangıç örneği burası olsun. Bu model genişletilsin, bir model oluşmuş. Bayan kısmını da biz belediye olarak kurabiliriz. Bu konuya bizde katkıda bulunacağız. Arkadaşlarımızı canı gönülden kutluyorum” görüşlerinde bulundu.

 

Bu haber 419 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...