Belediye kreşi kuracağız

15 Mart 2019 16:21

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Gökmenoğlu, karı-koca asgari ücretli çalışan dar gelirli aileler için kreş kuracaklarını açıkladı.

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Gökmen Gökmenoğlu, projesini şöyle açıkladı:

“Özellikle okul öncesi çocuklar için kreşler kuracağız. Kreş ücretleri çok pahalı. İnsanların buna verecek maddi gücü yok. Kreşe çocuk vermek maddi imkan gerektiriyor. Maddi imkanı olmayan aileler var. 2 asgari ücret alanlar bile kendi tenceresini kaynatamadığı günleri yaşıyoruz. Tüm ailelere çeşitli projelerle destek vermek istiyoruz. Bir tanesi de kreş konusunda olacak. Biz buna çocuk bakım evi diyoruz. İnsanlar sabah çocuklarını bize bırakacaklar. 100-200 lira gibi cüzi bir ücret verecekler çocuklarını bize emanet edecekler.”

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Gökmenoğlu, yaşlılar yönelik de bakım merkezi kuracaklarını açıklayarak şöyle devam etti:

“Yaşlı bakımevi kuralım diyoruz. Huzurevi ayrı bir konu. Yaşlılarımız var. Anne ve babalarımıza bakanlar var. Bakamayacak maddi güce sahip olanlar, çalışmak zorunda olanlar var. Onları da gündüz alalım, akşam da teslim edelim istiyoruz. Buna herhangi bir ücret ödemeyecekler. Alt kadrosunda da küçük bir servis aracı olacak. Bir ekip oluşturacağız Isparta’da ne kadar yaşlımız varsa evlerine gidilecek. Evleri temizlenecek, kişisel bakımları yapılacak. Giyim-kuşamları ütülenecek. 10 günde bir bu hizmeti devam ettireceğiz.”

 

Bu haber 414 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...