“Güllerin kentine yakışan Başkan”

12 Mart 2019 16:21

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Göller Bölgesi Yazarlar ve Şairler Derneğinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği etkinliğe katıldı. Programa gelişinde Dernek Başkanı Melahat Özçoban, yönetim kurulu, yazar ve şairler tarafından sevgi içerisinde karşılanan Başkan Günaydın, yazar ve şairlerin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesinden dolayı duyduğu memnuniyetini ifade etti.

Kendisinin de bu güzelliği tatmak amacıyla programda olduğunu aktaran Günaydın, “Sizleri tebrik ediyorum. Programlarınıza elimden geldiğince katılmaya ve katkıda bulunmaya çalışıyorum” dedi.

Yaptığı ve yeni dönemde yapmayı planladıkları projelerden bahseden Günaydın, Isparta’nın yeşil bir kent olduğunu dile getirirken, Çünür Yenişehir’i kurduklarını, Deregümü bölgesinde kent kurma çalışmalarının da devam ettiğini anlattı. Günaydın, Deregümü bölgesinde 8 adet 50’şer dönümlük yeşil alanlar ayrıldığını ve her birinin farklı bir park yapılacağını kaydetti. 

Yine üçüncü bir şehir olarak da Kolçelik Kavşağı bölgesinde çalışmalar yaptıklarını, bölgede kültür, sanat, eğitim alanında önemli yapıların olacağını dile getiren Günaydın, üniversite kentine yakışır 13 bin 500 metrekarelik bir kütüphanenin de yer alacağını belirtti. Günaydın, kültür ve sanat merkezleriyle de şehrin önemli bir noktaya taşınacağını aktardı.

Göller Bölgesi Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Melahat Özçoban da, Isparta’nın daha yeşil olması amacıyla yetiştirilen bir milyon ağaçtan dolayı Başkan Günaydın’a teşekkür etti. Günaydın’ı ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını aktaran Özçoban, Çayboyunun eski halini hatırlatırken, “Çayboyu şu anda Isparta’nın en güzel yeri oldu” dedi. Yazarlar ve şairler ise Başkan Günaydın’a, “Güllerin kentine yakışan başkan” diye seslendiler.

Programda şairler gerek Isparta, gerekse Başkan Günaydın için yazdıkları şiirleri okudu.

 

 

Bu haber 431 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...