“Tatile değil, akraba ziyaretine gidin”

18 Ağustos 2012 11:25

“Tatile değil, akraba ziyaretine gidin”

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Bayramların tatil değil, büyüklerin ve kimsesizlerin hatırlanacağı bir gün olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek; “Bayramda insanlar dostlarını akrabalarını, büyüklerini ziyaret etmeli. Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öperek onları sevgi ve saygıyla kucaklamalı”dedi. 

 

 20 Temmuz 2012 tarihinde başlayan Mübarek Ramazan ayının sonuna geldik ve yarın Ramazan Bayramı yaşanmaya başlanacak.

MÜFTÜ AVCI; “ŞÜKÜRLER OLSUN,

RAMAZAN BAYRAMINA ULAŞTIK”

İşte bu noktada İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı’dan çok önemli bir uyarı geldi. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıllarda bayram tatilinin 9 günlere kadar çıkarılması sonucu çok sayıda insan bayramı ‘tatil’ olarak algılamış ve tatil yörelerine gitmişti. İşte bu durumu göz önünde bulunduran İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, bayramların doğru değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi. Müftü Avcı, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi bu yıl Ramazan Bayramı 19 Ağustos Pazar günü yani yarın başlayacak ve üç gün sürecek. Allah’a şükürler olsun ki, Ramazan Ayını tamamlayarak Ramazan Bayramına ulaşmış bulunmaktayız.

“BAYRAM YERİNE TATİLE GİTMEK

BAYRAMIN ANLAMI İLE ZIT BİR UYGULAMADIR”

 Sevinç ve neşe günü olması gereken bayramlarda insanın sadece kendi egosunu tatmin etmeye yönelip tatile gitmesi, dostunu ahbabını, yoksulları unutması bayramla taban tabana zıt bir uygulama olmaktadır. Varlıklı olmanın ölçüsü zekat verecek durumda bulunmaktır. Dolayısıyla bu durumda olan vatandaşlarımız fitre ve zekatlarını Ramazan ayı içinde vermiş olmalıdırlar. Halâ vermeyenler var ise Ramazan Bayramı namazı öncesine kadar versinler” dedi.

“TATİL YERİNE DOST AKRABA ZİYARETİNE GİDİN”

 Bazı insanların bayramın manevi havasını teneffüs etmek, dostlarını, akrabalarını, yoksulları sevindirmek yerine tatile gitmeyi seçtiklerini dile getiren Müftü Avcı; “Oysa bayramda insanlar dostlarını akrabalarını, büyüklerini ziyaret etmeli, ihtiyaç sahiplerini ziyaret edip onların ihtiyaçlarını gidermeye çalışmalı, eğer böyle yaparsak bayramı gerçek anlamda yaşamış ve yaşatmış oluruz” dedi.

“RAMAZAN BAYRAMINIZKUTLU OLSUN”

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, yarın başlayacak olan Mübarek Ramazan Bayramı’nın başta İslam alemine olmak üzere tüm Isparta halkına hayırlar getirmesini temenni ettiğini belirterek, herkesin bayramını şimdiden kutladığını sözlerine ekledi.

 

 

 

 

Bu haber 767 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...