‘EL ELE VERELİM, ÇIKARALIM ŞU TAKIMIMIZI”’

1 Mart 2019 18:27

Ispartaspor’un unutulmaz golcülerinden Ercan Erkavas, “Bu şehir en güzeline hak ediyor. stadın önünden geçiyor her zaman içim cız ediyor. İnşallah hatalardan ders alınır. Sportif başarının yanında tesisleşme ve altyapı da bir kadar önemli” dedi.

Isparta’nın unutulmaz golcülerinden Ercan Erkavas. Denizlispor, Ispartaspor, Kemerspor, Karadeniz Ereğlispor, Kepezspor, Genpaspor, Sandıklıspor gibi uzun yıllar forma giyen Erkavas, 25 yıllık futbol hayatının büyük bir bölümünde gol krallığı yaşamış bir isim. Ispartaspor’un efsane isimlerinden biri olan Erkavas, antrenörlük hayatında da ise 2. Ligde Sidespor, Manavgat Belediyespor ve Ispartaspor’da görev yapmıştı.

Futbolu bıraktıktan sonra zor günler geçiren ve geçtiğimiz günlerde emekli olduktan sonra döner üzerine bir işletme açan Erkavas, pembe-yeşilli takımın durumuna bir hayli üzülüyor. 

HERKES İŞİNİ YAPMALI BENCE…

3 yıldır Isparta Davrazspor’la ilgili bir takım çalışmaların yapıldığını ancak başarılı olunmadığını anlatan Erkavas, “İlk yıl şehir kenetlendi ve tribünler tıklım tıklımdı. Son ana kadar da gidildi. Ancak ne hikmetse bazı insanlar bu takımın çıkmaması için her şeyi yaptılar. O yıl çok üzüldüm. Herkes işini yapmalı bence. Bizim dönemimizde herkes görevini bilirdi. Kent büyükleri, taraftar, basın, halk kenetlenmeli. Birlik ve beraberlik olursa başarı kaçınılmazdır. Sonuç olarak Bölgesel Amatör Lig’deyiz. Küçük ilçeler başarıyor, Isparta neden başaramasın? Atakan Yazgan, Bülent Sarıgül, Mustafa Özaydın ve Ali Bolat bu başkanlarımız  paralarını verdiler. Vaktini ve nakdini harcadılar. Bu insanları küstürmeyelim. Isparta’nın bu isimlere ihtiyacı var” dedi.

İÇİM CIZ EDİYOR

Küçük ilçeler dahi kafaya oynayan takımlar yaptığını anlatan Erkavas, “Biz bu şehrin sporuna kötü bir şey mi yaptık! Ben o yeşil-pembeli formayı giymek için tüm gücümle çalıştım. Denizlispor’da 1. Ligde oynarken, Ispartaspor’um zor günler geçirirken memleketime geldim. Isparta’nın öz evlatlarıyla başarılı olduk. Altan Raşit Başkanımız, Tarık Hocamız bilir, Erol Bey bilir. Şampiyonluk yaşadık. Ama ne hikmetse Davrazspor’la ilgili bırakın hocalığı görüşümüz bile alınmadı. Dışarıdan Sportif Direktör diye hocalar getiriliyor. Bu şehrin hocası da var, futbolcusu da. Bizler görev meraklısı insanlar da değiliz. Ama yazık oluyor Isparta’mıza. Bu şehir en güzeline hak ediyor. El ele verelim çıkaralım şu takımımızı. O stadın önünden geçiyor her zaman içim cız ediyor. İnşallah hatalardan ders alınır. Sportif başarının yanında tesisleşme ve altyapı da bir kadar önemli” diye konuştu.

 

 

Bu haber 501 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...