“CHP SEÇMENİ BU DÖNEM KARARLI”

28 Şubat 2019 18:09

CHP’nin Isparta’da önemli isimlerinden iki dönem milletvekili adayı olan Dinçtürk “CHP tabanında ortak kanı ‘Atatürk Cumhuriyetinin değerlerini koruyan bir partiyle ittifak etmişsek biz de gereğini yapacağız’ anlayışı egemen durumda” dedi.

Dinçtürk, “CHP,  Atatürk ve Cumhuriyet değerlerin koruyan partilere yakın olmuştur. Desteğimizi de hiçbir karşılık beklemeden yapmışızdır. Isparta’da MHP iki hatta üç dönem bizim tabanımızdan ciddi destek aldı. Ama bu dönem bir işbirliği var. Cumhuriyet değerlerini koruyan bir partiyle ittifakımız var. Bu ittifakın adayı Sayın Gökmenoğlu da bu değerleri savunan bir isim. Dolayısıyla tabanımızın önemli bir bölümü  Gökmenoğlu’na oy verecektir. Partimizin ittifak protokolüne uyacaktır. Sayın Gökmenoğlu, siyaseten çok yeni, denenmemiş bir isim. CHP seçmeninin sandığa gidip gönül rahatlığıyla oy verebilecekleri bir aday. Kendisinin kamuoyunda karşılığı var ve gerekli teveccühü de göreceğine inanıyorum” dedi. 

Dinçtürk, geçen dönemlerde olduğu gibi CHP seçmenin bu dönem de MHP’nin adayı Yusuf Ziya Günaydın’ı destekler mi sorusuna “Bu dönem aynısı olmaz. Tabanımız ittifakın protokolüne, ilkelerine uygun hareket edecektir ki taban bunu söylüyor. Bizim ittifak yaptığımız bir parti var. Dolayısıyla ittifak, tabandan  gerekli desteği alacaktır. Geçen dönemde fevkalade bir başka adayımız vardı. SDÜ’de Rektörlük yapmış, Isparta’nın önemli bir değeri olan Lütfü Hocamız vardı. Ama yeterince destek görmedi. Bu Lütfü Hocanın yetersizliğinden değil bizim parti olarak kazanamama kaygısından doğan bir sonuçtu. Ne olursa olsun gereği yapılmalıydı ama bu dönem kararlılık var. CHP seçmeni bir daha bu yanlışa düşmeyecektir. Kendi adayı dışında adayı desteklemeyecektir” dedi.

SAMİMİYETSİZLİK ORTADA

MHP’li Günaydın’ın CHP seçmeninin oyunu almak için attığı adımların tabanda karşılığı olmadığını belirten Dinçtürk, “Partili  olarak bakıldığında bizim partililer samimiyetine inanmıyorlar. Bu Yusuf Ziya Günaydın’ın şahsında değil ama genel siyaset anlamında inandırıcılığı kalmadı. Meclis’te tabloyu gördük.  Andımız için verilen kararlar MHP ve AK Parti oylarıyla reddedildi. MHP’li Başkan Günaydın andımızı belediye binasına astı.   Bu samimiyetsizliği tabanımız görüyor.  Tabanımızda ortak kanı ‘Atatürk Cumhuriyetinin değerlerini koruyan bir partiyle ittifak etmişsek biz de gereğini yapacağız anlayışı egemen” dedi.

 

Bu haber 232 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...