Kızılay Olağan Genel Kurulu yapıldı

23 Şubat 2019 12:46

Türk Kızılayı Şube Başkanı Ramazan Tamer Büyükküpçü 1868'de Hilal-i Ahmer ismi ile kurulan Türk Kızılayı'nın 151 yıldır global ölçekte insanlık için fayda sağladığını ifade etti. Türk Kızılayı kültürünün 'emek, vefa, sabır ve diğerkâmlık (kişisel yarar gözetmeksizin başkasına yararlı olmaya çalışan (kimse))'' üzerine inşa edildiğini anlatan Büyükküpçü, sağlıklı ve huzurlu bir geleceğe katkı sunmak için çalışacaklarını söyledi.

-GÜVEN TAZELEDİ; YENİ YOL HARİTASINI AÇIKLADI

Türk Kızılayı Şube Başkanı Ramazan Tamer Büyükküpçü, Olağan Genel Kurul'da güven tazeledi. Büyükküpçü, Kan Bankası'na katkı sağlayacaklarını; kadın ve gençlik kolları yapılanmasına gideceklerini söyledi.

Türk Kızılayı Isparta Şube Başkanlığı'nın Seçimli Olağan Genel Kurulu, 17 Şubat Pazar günü saat 17.00'de Öğretmenevi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Ramazan Tamer Büyükküpçü başkanlığındaki Yönetim Kurulu güvenoyu aldı.

Türk Kızılayı Şube Başkanı Büyükküpçü, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada şöyle dedi:

''1868'de kurulmuş, kesintisiz bu ülkeye ve dünya insanlığına hizmet etmeyi bir şeref kabul etmiş 150 yaşındaki bir sivil toplum kuruluşunun hep birlikte bugün Isparta ayağındaki önemli bir görevi yerine getirmek için bir araya geldik.

Isparta şubemizde bugüne gelinceye kadar hizmet veren, yöneticilik konumunda bulunarak sıkıntılara göğüs geren büyüklerimizi, en alt seviyede dahi olsa Kızılay’a emek veren herkesi hayırla anmak ve özellikle kendilerine buradan teşekkür etmeyi bir vefa borcunun ödenmesi olarak önemsiyoruz.

Kızılay 150 yıllık geçmişiyle kurumsal yapısını sağlam bir zemine oturtmuş bir iyilik hareketidir. Böyle tarihi bir yapının ilk kurulduğu günden itibaren insanlığın hizmetinde olması pek çok güçlüğün üstesinden gelmemizi kolaylaştırmıştır. Geldiğimiz bu noktada Onursal Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Genel başkanımız Dr. Kerem Kınık beye, çok Yoğun Programları olduğu halde yakın zamanda Eğirdir Mehmet Akif Ortaokulunda Özel Eğitim sınıfı açılışına katılarak bizi onurlandıran Genel Sekreterimiz Sayın Hüseyin Can ve ekibine teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Kızılaycılık bir yaşam tarzıdır ve asla sadece günün belli bir saatine sıkıştırılacak bir hareket olmayıp ömrünüzün en çok ihtiyaç duyulan vakitlerini insanlığa hizmet için ayırmanızı gerektiren bir emeğe, vefaya, sabra, diğerkâmlığa (kişisel yarar gözetmeksizin başkasına yararlı olmaya çalışan (kimse)), gönüllere hizmet isteyen bir iyilik hareketidir.''

 -ASIL İŞİMİZ BU ANDAN İTİBAREN BAŞLIYOR

Döneme yeni heyecan ve projeler ile gireceklerini anlatan Türk Kızılayı Isparta Şube Başkanı Tamer Büyükküpçü sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kızılaycılık güzel bir markanın insanlığa hizmetinde yanındaki güzel insanlarla yola çıkabilmek, zahmeti, sıkıntıyı ve güçlükleri aşabilecek gücü hiç bir zaman eksiltmemektir.

Bugün bu noktaya sizlerle birlikte çıktığımız yolun bir gereği olarak geldik. Asıl iş bundan sonra başlayacaktır. Sadece gönüllü olmanın yeterli olmadığı ama bir o kadarda sabırla, planlı, zor şartlara hazırlığını yapmış bir insanlık hizmetini yürütmek gerekmektedir. Bu bir bayrak yarışıdır. Bir gün devraldığımız bayrağı devretme zamanı gelecektir.

İşte bu noktada yeni yetişecek Kızılaycılarımız için hazırlıkların yapılması, eğitilmesi, desteklenmesi ve yüreklendirilmesi, gençlerimizin bu bilinçle insanlığa hizmet noktasında şimdiden verilecek emeklerle daha güzel işlerin yapılması söz konusu olacaktır.

Bütün bu etkenlerle gençlik ve kadın kolları yapılanmamızı da en kısa zamanda sizlerle birlikte insanlığın hizmetinde olabilecek bir hale getireceğiz. Gençlerimizle ve kadın kollarımızla girilmedik ve hizmet edilmedik bir ihtiyaç sahibi bırakmamayı hedefliyoruz. Önemli bir hizmet olan Kan bankası çalışmalarına katkı sağlayarak, toplumun en alt tabakalarına yayılmış hizmet anlayışıyla daha sağlıklı ve huzurlu bir geleceğe katkı sunacak iyilik erleri olmaya çalışacağız.

Halkımızın ve Genel Merkezimizin desteklerini her zaman dünyanın her yerindeki mazlumlara siyasi, dini, cinsiyet veya mezhebi ayrım gözetmeksizin ulaştırmayı kendimize bir geleneğin takipçileri olarak önem veriyoruz. Kongremiz Isparta’mıza, ülkemize ve tüm dünyanın mazlumlarına hizmet götürecek hayırlar getirmesini temenni ediyor ve saygılarımızı sunuyoruz.''

 

Bu haber 401 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...