“KAYAK SPORCULARINA SAHİP ÇIKILMASINI İSTİYORUZ”

23 Şubat 2019 12:44

                Davraz Kayak Eğiticilere ve Okulu Kulüp Başkanı, Profesyonel Turist Rehberi Kubilay Oktay Başyiğit, Davraz Kayak Merkezinde yaşanan sıkıntılar  ve eksiklerle ilgili açıklamalarda bulundu.

PARA ÖDEYİP SPOR YAPIYORUZ…

Türkiye’de hiçbir kayak merkezinde alınmayan paraları ödediklerini ve tesislerin yetersiz olduğunu söyleyen Başyiğit, “1970 yılında babamın asker olması sebebiyle kayak yapmaya Kars Sarıkamış’da başladım ve 1998 yılından beride Isparta Davraz Kayak Merkezinde iki tane en fazla kayak sporcusu olan en büyük kayak kulüplerinin oğullarım, kızımla beraber hem başkanlığını hem antrenörlüğünü yapmaktayım. Isparta’da okul müdürlüğünden emekli olan İngilizce öğretmeniyim. Emekli olduktan sonra kendimi spora öncelikle çok sevdiğim kayak sporuna ayırdım. Kayak kulübü kurarak sporcu yetiştiriyorum. Isparta İl Valilik Kupalarında sporcularım madalyaların yüzde yetmişini alıyoruz ve grup yarışmalarında da oldukça başarılı bir geçmişe sahibiz ancak kayak yarışmalarına gittiğimiz Kayseri ve Erzurum’da yaptığımız araştırmalarda sporcu kulüplerden ücret alınmadığını, kulübelere belli oranda kart verip sporcuların kullandıklarını öğrendim. Isparta’da Valilik Özel İdaresi tarafından işleten Davraz Kayak Merkezi Mekanik Tesislerini kullandığımız için indirimli ücret ödüyoruz. Tüm sporcularımın hemen hemen hepsi orta halli ya memur ya da emekli ya da kırsal kesimden zorla topladığım bu sporcular. Bütün kulüplerin kayak sporcularından 50 TL artı kart bedeli de 36 TL olmak üzere ücret Türkiye’de hiçbir kayak merkezinde alınmayan parayı ödüyoruz. Ayrıca gene birçok bölgede kayak hocalarından ve antrenörlerinden ücret alınmaz, biz onu da ödüyoruz” dedi.

ÇİFTE STANDTART VAR…

                Kayak sporunda çifte standardın yapıldığını ve sorunların çözümü konusunda destek beklediklerini dile getiren Başyiğit, şunları söyledi:

                “Tamam ödeyelim de kayak kulüpleri olarak bizim Davraz'da soyunup giyinebileceğimiz, malzemelerimizi koyacağımız yerimiz yok. Karın üzerinde yiyip içiyoruz. Gene Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün 1 adet konteyneri var. Allah rızası için spor bakanlığımızın spor yapan herkese destek olalım, gençleri kafelerden kurtaralım diye bir çok kampanyalar yapılırken, Isparta’da kayak sporuna yapılan bu  haksızlıklar, çifte standart uygulamasının kaldırılmasının, Isparta’da faaliyet gösteren kayak kulüplerine de destek olunmasını bekliyoruz. Tüm aktif kayak sporcu sayısının çok az olduğu memleketimde kayak sporcularına da hiçbir yerden maddi yardım alamıyoruz.  Peki biz kayak kulüplerinin günahı, Isparta gibi sponsor bulmayan, zor ve sıkıntı içinde olan biz kulüplerinden elinden tutmanızı, bizimde sıkıntı ve dertlerimize yardımcı olmanızı acilen bekliyoruz. Gene her kayak merkezinde kayak hocalarının ve antrenörlerin geçiş için özel kapı olmasına rağmen bizde yine böyle bir uygulama maalesef yok.

 Gene en büyük eksiklikleri sıralayacak olursak;

1-) Daha önce vekillerimizden biri referandum toplantılarında söz vermesine rağmen kayak kulüpleri için herhangi bir yer verilmediği gibi ne yazık ki Valiliğimizin bile bir irtibat noktası yok.

2-) Çok az sayıda kayak ve snowboard sporcusu ve sertifikalı antrenörleri olan ilimizde katkı ücretinin kaldırılmasına

3-) Kayak antrenörlerine çıkışta geçiş önceliği için ayrı kapı verilmesi.

4-) Kayak eğitimi veren kişilerin denetlenmesi ve kontrol altına alınması. Şuan önüne gelen herkes Davraz Kayak Merkezi’nde ders vermektedir.

5-) En büyük sıkıntı Davraz Kayak Merkezine şehrin başta Süleyman Demirel Üniversitesi olmak üzere otobüs seferleri konulması.

6-) Yine en büyük sıkıntıda Davraz Kayak Merkezi’nde fırtına olduğu zamanlarda telesiyejlerin çalışmaması sebebiyle kayak ve snowboard yapılmamakta bu sebeple acilen 1. Bölgeden T bar= Teleskinin yapılması.

7-) En büyük sıkıntı tuvaletler yetersiz ve pahalı olması.”

 

Bu haber 544 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...