Isparta Ulusal Güç Birliği’nden ‘3 Mart’ açıklaması

5 Mart 2013 19:29

Ulusal Güç Birliği Bileşenleri adına TEMAD Şube Başkanı Mümtaz Çapçı, 3 Mart 1924 günü Türk Devriminin özünü ve temelini oluşturan,  Laik Demokratik Atatürk Cumhuriyetinin temel yasalarının TBMM’de kabul edilişinin 89. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Çapçı’nın mesajı şöyle: “3 Mart 1924 günü Türk Devriminin özünü ve temelini oluşturan,  Laik Demokratik Atatürk Cumhuriyetinin temel yasalarının TBMM’de kabul edilişinin 89. Yılındayız.

Bu yasalarla:

Hilafete son verildi,  eğitim ve öğretimde birlik sağlandı, Diyanet İşleri Bakanlığı ve Genel Kurmay Başkanlığı kuruldu.

Cumhuriyetin temel amacı, çağdaş bir toplum, çağdaş bir devlet yaratmaktı. Tanrı egemenliğine dayanan bir monarşiden, halk egemenliğine dayanan Cumhuriyete geçildi. Atatürk karmaşık bir etnik yapıdan, kendine güvenen çağdaş bir toplum, çağdaş bir ulus yapısına geçişi sağladı. Türkiye Cumhuriyeti, Anadolu ve Trakya toprakları üzerinde kaderde, kıvançta, sevinçte dayanışma içinde olan insanların ortak devletinin adıdır.

Anayasa Mahkemesinin, AKP’yi “Lâiklik Karşıtı Eylemlerin Odağı” olduğu için mahkûm ettiği gerçeği unutturulmuş , açlık, işsizlik, vatan savunması, dışarıdan gelen tehditlere karşı korunma sorunlarına şimdi birde Türk sorunu eklenmiştir.

 Siyasal İslam bugün, tam da emperyalizmin istediği gibi, uluslararası sermayeyle uyumlu, ABD ile kol kola girmiş, büyük bir pervasızlık içerisinde ulus devleti ve Kemalizm’i bitirmeye çalışmaktadır.

Anayasadaki “Atatürk milliyetçiliği” kavramı, Gençliğe Hitabe ve Türk sözcüklerini kaldırma aşamasına gelinmiştir. Asıl hedefinde ise ulus devlet var. Vatan savunması var. İnsanları küreselleşme adı altında “vatansızlaştırmak” var. Çünkü ulusal direnmeyi, karşı koymayı engellemenin, yok etmenin en kestirme yolu vatan sevgisini ortadan kaldırmaktır. Bu nedenle eğitim sistemini 4+4+4 lerle  alt üst edilmiştir.

Ergenekon-Balyoz-Poyrazköy-28Şubat-Askeri Casusluk tertipleri, TSK’yı denetim altına almak için uygulandı. Artık beyinler işgal edilmiştir.  Tüm bu ahval ve şeraitte NATO  askerleri vatan toprağına çöreklenmiş, milletin ordusu komutanları dağıtılıp tarumar edilmiş, yabancı üs ve tesis sayısı 40’ı bulmuş, koltuk sahipleri: “Ne var!  Burası NATO toprağı!” diyerek tarafını belli etmiş iken, tam o arada Amerikalı ajan, askeri istihbaratçı, psikolojik savaş uzmanları, Samsun’da ,Adana’da, Trabzon’da, Sivas’da, İzmir’de, Eskişehir’de boy gösterirken ; satın alınmış, sarartılmış, Soros çocuklarının sivil toplum örgütleri  gazeteleri, tv leri  Kürt, Çerkez, Laz, ırkçılığı pompalayacak, “en iyi Türk ölü Türk” derken…

  BD-P-KK Karadeniz ‘barış’ turuna çıkarak hak ettiği karşılamayı Sinop’da Sinop’u terk edin ve Samsun’a ancak Atatürk çıkar diyerek ancak panzerle durdurulabilen tepkisini koymuştur.

Sırada Başkanlık var, referandum var, Bölünme Anayasası var ve bütün bu AKP tasarılarında PKK’nın ve onun kanlı liderinin desteği.  Ümmetçilik, kulluk, biat düşüncesi ile yetişenler elbette “özgür vatandaş”, ulus, millet, ulus devlet,“tam bağımsız Türkiye” kavramlarının içeriğini ve önemini bilemezler, anlayamazlar. Yüce bir milletin adını etnik bir kavram düzeyine indirirler. Şakşakçıları, yandaşları, beslemeleri de ona alkış tutar.

Sömürüye, haksızlığa, baskıya  direnen  yurtseverler  mutlaka  kazanacaktır. "Düşman yurdu yerine kendi vatanını işgal altında tutanlardan   BİR GÜN  ihanetlerin hesabı sorulacaktır.

Bu haber 659 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...