Şehir Hastanesinde Gastroentoroloji ve Ergoterapi Üniteleri açıldı

22 Şubat 2019 16:02

Sağlık Bakanlığı Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Ataması Kurası ile Isparta Şehir Hastanesine  atanan Gastroentoroloji Cerrahisi Uzmanı V. Çağatay EREN poliklinik ve klinik hizmeti vermeye başladı.

GASTROENTOROLOJİ CERRAHİSİ NEDİR

Gastroenteroloji ,sindirim sistemi kanalı dediğimiz yemek borusu,mide ,ince barsak,kalın barsak (kolon) ve makat bölgesi hastalıkları,karaciğer hastalıkları,safra kesesi ve yolu hastalıkları,pankreas hastalıkları ile karın duvarı hastalıklarını inceleyen, yani karın içi organlardan böbrekler hariç tüm organların hastalık ve tanı ve tedavisiyle ilgili bilim dalıdır.

V. ÇAĞATAY EREN KİMDİR?

Op.Dr. V. ÇAĞATAY EREN Isparta doğumludur. İlk ve orta eğitimini Isparta da tamamlamıştır. Akdeniz üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi AD dan mezun olan ve daha sonra Mersin üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi AD Gastroenteroloji Cerrahisi bölümünü bitirmiştir.

Sağlık Bakanlığı 2019 yılı Ocak dönem atamaları kapsamında Isparta Şehir Hastanesine  ataması yapılmış olup calismalarini şehir hastanesinde sürdürmektedir.

PEDİATRİK ERGOTERAPİ ÜNİTESİ AÇILDI

Şehir Hastanesi D Blok 3. Kat Beyin Cerrahisi Servisi Girişinde kurulan Ergoterapi Ünitesi Başhekim F. Ruşen KESKİN, hastanede yöneticileri, Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanları, Çocuk ve Ergen  Psikiyatristi, Ergoterapistleri ve Sağlık Çalışanlarının katıldığı bir programda açılarak faaliyete geçirildi.

Açılış sonrası Ergoterapi Ünitesi Başhekim ve açılışa katılanlara Ünite personelleri tarafından tanıtıldı.

Ergoterapi, dezavanjlı bireylerin günlük yaşam, serbest zaman ve iş ve üretici aktiviterinde sosyal katılımlarını artırmayı ve maksimum bağımsızlıkla hayatlarını sürdürmelerini amaçlayan bir sağlık mesleğidir. Ergoterapistler kişileri standardize testlerle değerlendirip kişi ile birlikle kişinin ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda kişiye özel bir müdahale programı geliştirir. Bu müdahale programı hazırlanırken kişinin özellikleri, fiziksel, sosyal ve kültürel çevresi, yapmak istediği aktivitelerde değerlendirilerek göz önünde bulundurulur.

 Hastanede kurulan ergoterapi ünitesinde 0-10 yaş aralığındaki özgül öğrenme güçlüğü (disleksi), down sendromu, otizm spektrum bozukluğu, dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite bozukluğu, serebral palsi gibi birçok engel grubuna sahip çocuğa hizmet verilecektir. Bu hizmetler çocuğun ihtiyacı ve isteği doğruldusunda, duyu, algı, motor bütünleştirilmesi, günlük yaşam aktiviteleri eğitimi, ince ve kaba motor aktiviteler, akademik becerilere yönelik aktiviteler, yazı yazma, dikkat, hafıza, görsel algı, el göz koordinasyonu, denge, praksis becerileri, bilateral integrasyon, lateralite, ince ve kaba kavramalar, okul ve oyun aktiviteleri  gibi alanları içermektedir.

 

Bu haber 694 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...