“Bir sahada 4 takım Antrenman yapıyorsa futbolcu yetişmez”

20 Şubat 2019 16:33

                Isparta Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu  Başkanı Erhan Oturak, AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen’in spor kulüpleriyle bir araya geldiği toplantıda konuştu. Bu seçimde spor camiasının gücünü göstereceklerini söyleyen Oturak, şunları söyledi:

‘AMATÖR SPOR EVİ İSTİYORUZ’

 “Biz bir önceki toplantımızda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün tüm branş temsilcilerimizle sayın başkanımıza bir dosya verdik.  Tüm amatör taban birliklerinin aynı çatı altında il hakem kurulu, saha komiserleri diğer temsilci arkadaşlarımız tüm temsilciliklerinde içinde amatör spor eviyle ilgili zaten dosyamızı vermiştik. Şu an 32 bine yakın okul sporcularıyla birlikte lisanlı sporcumuz var. Arkadaşların en büyük sıkıntıları: İlimizde şampiyon olan takımlarımız desteklenmiyor. Isparta’yı temsilen gidiyor, otobüs bulmakta ve il dışında otel bulmakta zorlanıyor. Gülspor’u tebrik ediyoruz şampiyon oldu. Bana beyanı şu: ‘Bu şampiyonaya katılmayacağım.’ Çünkü otobüs desteği yok. İlimizde Türkiye şampiyonasına katılacak olan takımımıza otobüs desteği, konaklama desteği istiyoruz. Dosyada olduğu gibi başkanımız konuya vakıf. 40 mahallesi bulunan Isparta’da ne yazık ki semt sahamız yok. Biz futbol il temsilcisiyle birlikte senede 700 tane futbol maçı oynatıyoruz. Egemenlik sahasında her gün 24.00’a kadar 4’er 3’er takımlarımız antrenman yapıyor ve diyorlar ki Isparta’da futbolcu yetişmez. Bir saha 4 takım antrenman yaparsa elbette futbolcu yetişmez.

BAŞDEĞİRMEN’DEN SÖZ ALDIK

   Başkanımızdan sözü alalım. Başkanımızdan ve sizin huzurunuzda söz alıyoruz. İnşallah göreve geldiğinde bir Spor Şube’yi kuracak. Federasyon binası istiyoruz yapacak. Otobüs desteği sağlayacak. Amatör Spor Kulüplerimize Hasan Balaman zamanında bu bina yapılmıştı. Şu an 8 amatör kulübümüzün odası bulunmakta. Ama diğer kulüplerimizin odası bulunmamakta. Bunlar için başkanımızdan sizin huzurunuzda söz alıyoruz.

                En önemlisi amatör spor kulüplerine malzeme ve maddi yardım. Bu konuda en büyük görev belediyemize düşüyor. Bizim çünkü ilimizin dışındaki tüm belediyelerimiz tüm spor kulüpleri  başkanı olduğuna göre öncelikle başkanımızdan istediğimiz amatör spor evi.       Voleybol, Güreş, İl Hakem Kurulu, Saha Komiserleri Derneği çok büyük bir aileyiz. Ne hikmetse bizim siyasilerimiz bizim varlığımızı bugüne kadar hissetmemişler ama Allah nasip ederse önümüzdeki dönemlerde spor camiasının gücünü göstereceğiz.”

 

Bu haber 320 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...