“31 MART’TA TARİHİ BİR ZAFER BEKLİYORUM”

19 Şubat 2019 16:53

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler kapsamında partisinin Isparta'da düzenlediği mitingde halka hitap etti. Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Isparta ve ülke gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

DEREBOĞAZI İÇİN TARİH VERDİ: 2020

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 milyar TL maliyetli Dereboğazı Duble Yol Projesi kapsamında Isparta kesiminin 2020’de biteceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta mitinginde önemli mesajlar verdi. Depolarda kalan 400 bin tonluk elmanın tanzim noktaları aracılığıyla satılacağını müjdeleyen Erdoğan, Dereboğazı’nın Isparta kesiminin de 2020’de biteceğini açıkladı. AK Parti’ye oy isteyen Erdoğan, Isparta için gönül belediyeciliği ve hizmet belediyeciliğini işaret etti.

ISPARTA’YA ÖVGÜLER YAĞDIRDI

“Eşi bulunmaz şehir Isparta. Güzeller güzeli Isparta. Gönül medeniyetini, gül medeniyetini, ip medeniyetini iplik iplik halılara dokuyan Isparta. Seni yürekten selamlıyorum Isparta. Kılıçarslan’ın, Hamitoğulları’nın, Kutlubey’in şehri Isparta. Ulu Camii’de dua eden Isparta. Demiralaylar ile Kuvayi Milliye besmelesini yapan Isparta. Isparta benden sorulur, ecdanın emaneti benden sorulur’ diyerek gül kokulu bu toprakları işgalcilere çiğnetmeyen yiğit şehir Isparta. Hürmetle selamlıyorum. Isparta’yı görüp de aşık olmamak mümkün mü. Hayran kalmamak mümkün mü? Şair seni ne güzel anlatmış Isparta. Güller şehri Isparta’nın tüm ilçelerini, köylerini, mahallelerini selamlıyorum. 5 aylık hasretin ardından tekrar sizlerle birlikte olmaktan, kucaklaşmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Isparta’ya en son 12 Ekim’de gelmiştim. Toplam yatırım bedeli 788 milyon TL olan yatırımlarımızın açılışını yapmıştım. Bugün olduğu gibi o zamanda Isparta bizi bağrına basmıştı. Coşkunuz, heyecanınız, kadirşinaslığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 24 Haziran seçimlerinde AK Parti’yi Isparta’da birinci parti yaptığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Cumhur ittifakını yüzde 61 ile zirveye taşıdığınız için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Rabbim yol arkadaşlığımızı, dostluğumuzu, muhabbetimizi daim eylesin.

ISPARTA MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKACAKTIR

31 Mart’ta tarihi zafer bekliyorum. 31 Mart akşamı Isparta’dan demokrasiye, istiklal ve istikbaline sahip çıkmasını bekliyorum. 15 Temmuz meydanını dolduran siz kardeşlerime soruyorum. Öyle bir ses veren ki millet düşmanlarının yürekleri titresin.  Öyle bir haykırın ki milletin lokması ile oynayan fırsatçıların hesapları bozulsun. Isparta milli iradeye sahip çıkıyor muyuz? Demokrasiye sahip çıkıyor muyuz? Cumhur İttifakını zirveye taşıyor muyuz? Isparta tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi, gönül işi diyor muyuz? Isparta gönül belediyeciliğine evet diyor mu? Isparta 31 Mart’ta bir destan daha yazıyor mu? Maşallah. Maşallah. Isparta kararını vermiş. Biz sadece rabbimizin huzurunda rukuda ve seccededeyiz. Bunun dışında asla. Gönülsüz yapılan ibadetin faydası olmaz.

VATANDAŞIMIZIN CEBİNE SALDIRIYORLAR

                Milleti sevmeden, milletin derdi ile dertlenmeden siyaset yapılmaz. Bunun için gönül siyaseti, gönül belediyeciliği diyoruz. Çünkü gönül rahmanın emridir. Gönül beden ülkesinin başkentidir. Biz siyasete sadece seçim kazanmak için değil, gönülleri fethetmek için yapıyoruz. Zaferi insanımızın kalbinde kazanmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar 14 seçim yaşadık. Allah’ın izniyle alnımızın akı ile çıktık. Pek  çok badire atlattık. Cumhurbaşkanı seçilmemizi engellemek istediler. Gezi olayları ile ekonomimizi batırmaya çalıştılar. Çevre bahanesiyle sokakları ateşe verdiler. Esnafımızın dükkanını yağmaladılar. 17-25 Aralık operasyonu ile emniyet ve yargı silahını çektiler. Çukurlar açarak doğu ve güneydoğu illerimizi işgal etmek istediler. Evleri yaktılar, camileri kurşunladılar. Okulları, kütüphaneleri, mescitleri ateşe verdiler. 15 Temmuz’da 40 yıldır besledikleri, büyüttükleri FETÖ yılanını üzerimize saldılar. Milletimizin cesareti, vatanseverlerin kahramanlığı sayesinde hamdolsun bunu da başardık. Son 10 yılda ağır imtihanlar verdik. Zorluklar karşısında sabrettik, pes etmeyi aklımızın ucundan bile geçirmedik. Hamdolsun sonunda demokrasiyi güçlendirmeyi, vesayeti güçlendirmeyi, ekonomiyi büyütmeyi, dış ticaretimizi artırmayı başardık. Göreve geldik Türkiye’nin İMF’ye borcu 23.5 milyar dolardı. Bu borcu ödedik. İMF ile işimiz bitti. Merkez Bankası’nın rezervi 100 milyar dolara ulaştı. Daha da iyi olacak. Yere güçlü basıyoruz. Savunma sanayiinde Türkiye tarihinin en büyük hamlesini bizim dönemimizde yaptı. Biz göreve geldiğimizde yüzde 20 yerli üretim vardı. Şimdi tamamen dışa bağımlılığı yüzde 35’e kadar düşürdük. Bugün Türkiye kendi savaş gemisini, helikopterini, füzelerini, hava araçlarını, silahlarını ve bombalarını kendisi üretiyor. Üretmekle kalmıyoruz aynı zamanda yurt dışında ihraç ediyoruz. 2018 yılında savunma sanayii ihracatımız 2.3 milyar dolar. Tüm terör örgütlerine tarihlerinin en ağır darbelerini vuruyoruz. Cabar da, Cudi de, Kandil de biz varız. İnlerine girdik. Kaçacak delik arıyorlar. Şimdi de 735 teröristi güvenlik güçlerimiz yakaladı. Fırat kalkanı ve Zeytindalı operasyonları ile terör koridoruna büyük darbe indirdik. 40 bin km2’lik bir alanı terör örgütlerinin elinden kurtardık. Ülkemizin bekasına kastedenlere hiç unutamayacakları ders verdik. Teröristlerin cirit attığı yerde huzur var. Türkiye’nin kontrolündeki yerlerde barış, demokrasi ve özgürlük var. İnsanın huzuruna saldırmakla vatandaşımızın cebine, rızkına saldırmak aynı şeydir. Onun için tanzim noktaları kurduk. Bu bir soygundur. Tanzim satışlar ile fiyatların yarı yarıya düştüğünü gördük. Devlet olarak vatandaşımızın hakkını ve huzurunu korumakta kararlıyız.

Isparta’ya bizim dönemimizde toplamda 12.5 milyar TL’lik yatırım yaptık. Şehrimize 2. Devlet üniversitesini kazandırdık. TOKİ aracılığıyla 4369 konut yaptık. İmar barışından 55 bin 560 vatandaşımız faydalandı. 16 yılda 121 km. duble yol yaptık. Isparta-Burdur arası dağ yolunu önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. 3 milyar TL maliyeti olan Dereboğazı yolunda  çalışmalar devam ediyor. 8 tüplü çift tünel ile 13 adet köprülü kavşak yapıyoruz. Yolumuz 10 kilometre kısalacak. Isparta kesimini önümüzdeki yıl tamamlayacağız. 933 milyon TL’lik Isparta-Şarkikaraağaç arası yolda çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah 2023’e kadar tamamlayacağız. Afyon-Isparta-Burdur-Antalya arasında hızlı tren  çalışmalarımız sürüyor. Etüt projelerimiz bu yıl bitecek. Barajlar ve göletler yapıyoruz. Isparta’da 396 bin dekar alanı sulamaya açtık. Çiftçimize 678 milyon TL destek verdik. İşadamlarımıza verdiğimiz destek sayesinde 8200 yeni istihdam sağladık.

31 Mart çok önemli. Kapı kapı dolaşacakmıyız? Kaleyi içerden fethedeceğiz. İstikrarın sürmesi için yol kazası yaşamayalım. Terörle mücadelenin devam etmesi için AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak bu seçimi başarılı atlatmalıyız. Isparta’lı kardeşlerime güveniyorum. Isparta, 31 Mart’ta bir kez daha tercihini hizmet siyasetinden yana kullanacaktır. Gönül belediyeciliği ile yeni ufuklar kazandıracak mıyız? Isparta adaylarımıza sahip çıkarak sandıkları patlatacak mıyız? Belediye başkan adaylarımızı Isparta’ya emanet ediyorum.”

Bu haber 335 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...