“ISPARTA KENDİ SPORCUSUNU YETİŞTİREN BİR İL OLACAK”

18 Şubat 2019 17:40

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, söyledi. Amatör Spor Evinden, mahalle semt sahaları, spor tesisleri, statlar, otobüs ve malzeme desteğine kadar spora destek vereceklerini açıkladı.

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, amatör spor temsilcileriyle buluştu.  Milli Egemenlik Sahası’nda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak. Isparta Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erhan Oturak, Futbol İl Temsilcisi Ali Özgün, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Durmuş Türkmen, Futbol Saha Komiserleri Derneği Başkanı  Hüseyin Zengin, İl Hakem Kurulu Başkanı Mehmet Arabacı, Kulüp yöneticileri, antrenörler ve sporcular katıldı.

Amatör spora kol kanat olunacağının sözünü veren Başdeğirmen, sporun öneminin farkında olduklarını söyledi. Amatör Spor Evinden, mahalle semt sahaları, spor tesisleri, statlar, otobüs ve malzeme desteğine kadar spora destek olacaklarının müjdesi veren Başdeğirmen, “İlimizde bulunan amatör spor kulüplerimiz desteklenecek ve Isparta kendi sporcusunu yetiştiren bir il olacak. Amatör spor kulüplerimizin her birisine oda imkanı sağlanacağı sporcu yetiştirme merkezi inşa edilecek. Açık ve kapalı antrenman sahalarıyla amatör spor kulüplerimizin tesis ihtiyacı karşılanacak. Okçuluk, Binicilik gibi ata sporlarımıza ait alanlarda bu merkez içerisinde inşa edilecek. Isparta artık dışarıdan sporcu transfer eden değil, kendi sporcusunu alt yapıdan yetiştiren bir il olacak.  Isparta Davraz Sporumuz belediyemiz tarafından desteklenecek.

Isparta Davraz Spor kulübünün, amatör spor kulüplerinin, tüm spor dallarının ve sporcusunun maddi manevi desteklendiği bir belediyeciliğe hazır mısın Isparta” dedi.

Başdeğirmen, kulüplerden gelen isteklere de:

“- Futbol başta olmak üzere tüm spor branşları ile yakından ilgileneceğiz.

- Tüm spor branşları bizim için futbol kadar önemlidir ve değerlidir.

- Belediye olarak altyapıya önem vereceğiz ISPARTA’YI SPORCU FABRİKASI yapacağız.

Her branşta milli sporcular yetiştireceğiz. Yetenekli çocuklarımızı yetiştirdikten sonra büyük kulüplere göndereceğiz. Isparta, Türk sporunu altyapı olarak destekleyen bir kent olacak.

- ISPARTA SPORCU FABRİKASI Projesi kapsamında mahallelerde semt sahaları oluşturulacak. Sadece Futbol değil, diğer branşlarda da imkanlar doğrultusunda tesisler yapılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, Spor Toto teşkilatımızın imkanlarından faydalanacağız.

- Belediyemiz bünyesinde SPOR BİRİMİ kuruyoruz. Amatör spor kulüpleri ve okul spor kulüpleri, üniversitemiz spor kulüpleri ile yakından ilgilenecek. Her türlü sorununda çözüm bulacak. Malzeme ve diğer yardımlar buradan karşılanacak.

-Kötü alışkanlıkları, bağımlılıkları ve diğer olumsuzluları ortadan kaldırmanın en önemli aracının sportif faaliyetler olduğunu biliyoruz. Bu doğrultuda şehrimizde daha çok amatör spor kulüplerinin kurulmasına teşvik edeceğiz. Her branşta kulüplerimiz olacak.

- Futbol Federasyonunun düzenlediği resmi amatör ligler dışında BELEDİYE LİGİ yapacağız. Amacımız keşfedilmeyen yetenekleri ortaya çıkarmak. Belediyemiz, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı, antrenörlerimiz, hakem ve gözlemcilerimiz Futbol Temsilciliği işbirliğinde yaz dönem için mahalle turnuvaları yapacağız. Eskiden olduğu gibi çocuklarımız mahalle maçları yapacak. Böylece gizli yetenekleri keşfedeceğiz, altyapımızı oluşturacağız. Mahalle takımlarını kulüpleştireceğiz. Mahallelerin katılımı ile yapacağımız BELEDİYE LİGİ ödüllü olacak. Talep olması durumunda diğer spor branşları için de aynı turnuva gerçekleştirilecek.

-Diğer bir konu okul futbol ve diğer branş kulüplerimiz. Okullarımızın bu faaliyetlerine daha çok destek vereceğiz. Futbol, atletizm, halter, basketbol, voleybol, masa tenisi, satranç, uzak doğu spor gibi tüm dallarda okul öğrencilerimizi destekleyeceğiz. Okullarımızın malzemelerini karşılayacağız, imkanlarını artıracağız. Okullarda yetişen sporcularımızı sonuna kadar takip edeceğiz, şehrimizin adını taşımanın gururunu yaşatacağız.

-  Amatör sporla ilgili her türlü unsuru içinde taşıyan, herkesi temsil eden AMATÖR SPOR EVİ Projemizi hayata geçireceğiz. Kulüplerimiz ve ilgili derneklerimizin yer sıkıntısını çözeceğiz.

HERKES İÇİN HAYAT BOYU SPOR

Belediye olarak herkese spor yapma imkanı sunacağız. Her branşta Belediye yaz okulları açacağız. Bu alandaki uzman hocalarımıza iş imkanı sunacağız. Yüzlerce çocuğa, gencimize istediği branşta spor yapma imkanı sağlayacağız. Ev hanımlarımız ve çalışan kadınlarımız için Belediye imkanları doğrultusunda pilates, step-areobik, zımba gibi kurslar açacağız. HERKES İÇİN HAYAT BOYU SPOR diyoruz. Böylece sağlıklı bir yaşam arzuluyoruz.

Motor tutkunları, off road tutkunları, müjde. artık başka illere gıpta ile bakma dönemi bitiyor. Isparta Belediyesi motorcusunun, off road cusunun tesis ve alt yapı ihtiyaçlarını karşılayacak ve tüm motor sporları tutkunlarımız kendi tesislerinde ve parkurunda yarışabilecekler.

Aynı zamanda modifiye araçlarıyla, tutkularını ve hobilerini gerçekleştirmek isteyen tüm hemşehrilerimiz özgürce ve güvenli bir şekilde kendi pistlerinde etkinliklerini gerçekleştirebilecekler.”

Başdeğirmen’e Milli Takım forması

                Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, amatör spor kulüp temsilcileriyle bir araya geldi. IASKF Başkanı Erhan Oturak tarafından Başdeğirmen’e milli takım forması hediye edildi. Başdeğirmen ise bu jestinden ve ilgilerinden dolayı Oturak’a, futbol taban birliği yöneticilerine ve spor camiasına teşekkür etti.

 

Bu haber 360 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...