‘Spor çok büyük vitrindir’

9 Şubat 2019 12:53

Ispartaspor’un eski kalecilerinden Yıldırım Çelikörs, Türk futbolunun kurtuluşun altyapı ve tesisleşmeden geçtiğini belirterek, “Isparta’da 50-60 kulüp var diyoruz. Her kulüpten bir adam çok rahat bulunabilir. Sür Süper Amatör’e pilot takım yap. Bak ondan sonra futbolcu nasıl yetişiyor!” dedi.

                Ispartaspor’un eski kalecilerinden Yıldırım Çelikörs, Isparta futboluyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 10 yıl pembe-yeşillilerin kalesini koruyan Çelikörs, siyasilere de, “Spora destek olun. Spor çok büyük vitrindir” dedi.

‘ISPARTA DAVRAZSPOR BU ŞEHRİN ETİKETİDİR’

                Ispartaspor’da  1988-1997 yıllarında kalecilik yapan Çelikörs, “Ispartaspor’da 10 yıl kalecilik yaptım. Ispartaspor, forma aşkıyla mücadele ettik.  O yıllarda Hüseyin Ayköse, Ercan Erkavas, Hakan Şimşek, Derya Tutkun, Kamil Bayram, Gökhan Çelebi ve Hüseyin Usku alt yapıdan yetişti.

Amatör kulüplerde forma giydim. Isparta Davrazspor bu şehrin etiketidir. Bir simgesi.. Bu şehir bu takıma ve başarıya aç. Bugün amatör kulüplere 15-20 bin taraftarıyla gövde gösterisi yapan bir ekip. Karşılıklı hasret var. Ulusal basının bile dikkatini çeken bir kent Isparta” dedi.

“PİLOT TAKIM ŞART”

                Ispartalı gençlere sahip çıkılması gerektiğini anlatan Çelikörs, “ 5 senedir şu yapılabilirdi bütün amatör kulüpler toparlanmalı. Altyapıdaki gençlerle ilgilenen antrenörlerle ve yöneticilerle bir araya gelinmeli. Amatör kulüplerden 16-20 yaş arası kaliteli, ayağına top yakışan ve işlenmeyi bekleyen çocukları sahiplenelim. 50-60 kulüp var diyoruz. Her kulüpten bir adam çok rahat bulunabilir. Sür Süper Amatör’e pilot takım yap. Bunları yetiştir. 5 yıllık süreç bir avantajdı. 5 trilyon harcayacağına küçük rakamlarla büyük iş yap.

                Davrazspor, pamuk ipliğine bağlı. Farklı kazandığı maçlarda bile rahat olamıyoruz. Yarı profesyonel ligde oynuyorsun futbolcuların kafası tam profesyonel. Bizim dönemimizde de Isparta’da maç oynamak çok stresliydi. 15-20 dakikada gol gelmedi başlardı mırıltılar.Dışarıda 21 maç yenilmediğimiz oluyordu. Dışarıdan küfür yemeğe katlanıyorduk ama kendi taraftarımız bize hakaret etti mi üzülüyorduk. Ciddi bir seyirci kitlesi var. Klasik Anadolu taraftarı.  Türkiye geneli böyle aslında. Sadece Isparta böyle değil. Seyirci hissine göre maçı izliyor.  İyi oynayıp kazanamadığımızda da bizi alkışlamasını da bilirlerdi. Altan Raşit Civan’ın spora bakış açısı çok farklıydı. Sporun ruhundan anlıyordu. O nedenle hala akıllarda” diye konuştu.

 

Bu haber 438 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...