Burdur’da AB Projesi için ortak akıl toplantısı

4 Mart 2013 18:47

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Avrupa Birliği’nin ‘İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı’na hazırlayacağı proje başvurusu için Antalya’nın ardından Burdur’da da kamu ve özel kurum ile kuruluşları ile toplantı yaptı. Burdur’da ortak akıl niteliğindeki toplantıda; ‘İstihdam’, ‘Hayat Boyu Öğrenme’ ve ‘Sosyal İçerme’ başlıkları hakkında bilgilendirme yapan BAKA, katılımcıların projede yer almasını istedikleri hizmet veya eğitim ihtiyaçları konularında görüşlerini aldı.

BAKA, Avrupa Birliği’ne (AB) proje verme hazırlığı çalışması başlattı. BAKA, AB’nin aday ülkelerin tam üyeliğe hazırlanma sürecinin bileşenlerden biri olan ‘İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı’ kapsamında çıkılan ‘Operasyon Teklif Çağrısı’na hazırlanacak proje için toplantı düzenledi. İstihdam, Hayat Boyu Öğrenme ve Sosyal İçerme başlıklarındaki proje hazırlık toplantısı KOSGEB Burdur Hizmet Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

‘Isparta, Burdur ve Antalya’nın sürdürülebilir kalkınması için bütüncül bir yaklaşım ile yerel potansiyeli harekete geçirecek katılımcı araçlar geliştirmek ve uygulamak’ görevi bulunan BAKA’nın toplantısına; Burdur İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Ekici, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ali Gür, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bayram Keskin,  Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sabri Tuncer, Turizm Eğitim Merkezi, Burdur Cezaevi, Girişimci Kadınlar Derneği temsilcileri katıldı.

AB’nin İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı ve çıkılan Operasyon Teklif Çağrısı hakkında bilgi veren BAKA Proje İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Kamil Deniz DEMİRBAŞ, çağrının farklı öncelik eksenlerini kapsamakta ve amaç olarak daha iyi iş olanaklarının oluşturulması, daha geniş bir sosyal uyum, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve bilgi temelli bir ekonomiye geçiş hedefi taşıdığını söyledi.

‘HAYAT BOYU ÖĞRENME VE SOSYAL İÇERME’

BAKA’nın İstihdam, Hayat Boyu Öğrenme ve Sosyal İçerme başlıklarında proje başvurusuna hazırlandığını ifade eden Kamil Deniz Demirbaş, toplam bütçesi 144 milyon Euro olan programın 63 milyon Euro bütçe ayırdığı istihdam başlığındaki önceliğin özellikle kadınların işgücüne katılımlarını artırarak ve özellikle gençler için olmak üzere işsizlik oranlarını azaltarak, daha çok insanı istihdama çekmek ve istihdamda kalmalarını temin etmek olduğunu belirtti. Demirbaş, proje hazırlanacak diğer iki başlıkla ilgili şu bilgiyi verdi:

“Bütçesi 33 milyon Euro olan ‘Hayat Boyu Öğrenme’ başlığındaki öncelik, yaşam boyu öğrenmenin ilerletilmesi ve insan kaynağına işletmeler ve işçiler tarafından yatırım yapılmasının teşvik edilmesiyle, işçilerin, işletmelerin ve girişimcilerin uyum yeteneklerinin arttırılmasıdır. Bütçesi 20 milyon Euro olan diğer bir başlık olan Sosyal İçerme’de ise öncelikler itina gösterilmesi gereken kişilerin işgücüne dâhil olmalarının sürdürülebilir hale getirilmesi ve işgücü piyasasındaki tüm ayrımcılık türleri ile mücadele edilmesi amacıyla gereken imkânları sağlayarak içermeci bir işgücü piyasasının teşvik edilmesi olarak belirlenmiş.

Projelerde yeralmasını istedikleri faaliyetler ve çalışmalarla ilgili görüşlerini aktaran katılımcılar, önümüzdeki günlerde yeni faaliyet ile çalışmalarla ilgili görüşlerini BAKA’ya iletecek.

 

Bu haber 606 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...