BAŞDEĞİRMEN’in ‘ISPARTA İÇİN TURİZM VİZYONU’

31 Ocak 2019 15:35

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, 4 büyük projeyle şehrimizin turizm hedefine yeni bir vizyon kazandırıyor. Isparta, ilçeleri, kasabaları ve köyleriyle birlikte bir bütün olarak değerlendirilecek, 12 ilçe/12 ay canlılık sağlanacak.

*Isparta Bütün Şehir Turizm Projesi

*Gül Park Turizm Merkezi Projesi

*Kaymakkapı Meydanı Tarihi Turizm Bölgesi Projesi

*Kent Parkı / Millet Bahçesi Projesi

12 İLÇE/12 AY TURİZM

Isparta Bütün Şehir Turizm Projesi

Isparta turizmi bütün şehir olarak ele alınacaktır.12 ilçe bütün Isparta sloganıyla şehrimizin tüm ilçelerindeki turizm potansiyelleri ortaya çıkarılacaktır. Kış turizmiyle, doğa turizmiyle, kültür ve inanç turizmiyle, sağlık turizmiyle, canlı tarih festivalleriyle 12 ilçeyi kapsayan bütüncül turizm kurgusu oluşturulacak, şehrimize gelen turistler tematik turizm etkinlikleri ile cezbedilecek ve 12 ay yaşayan canlı  bir turizm destinasyonu oluşturulacaktır.

GÜLPARK Turizm Merkezi Projesi

Tren Garı kent merkezinin en önemli rekreasyon alanına dönüştürülecektir. Mevcut tren garı, şehir içi banliyö hattı kent merkezi durağı olarak planlanacaktır. Aynı zamanda banliyö hattıyla Isparta turizmi harekete geçirilecek, gül ve lavanta bölgesi olan Gönen ve Keçiborluya , gölün cazibesiyle turizm beldemiz olan Eğirdir’e bağlantı sağlanacaktır.

Bu sayede  üniversite, OSB, Havalimanı, Karahavacılık Okulu ve  turizm beldelerimizden gelen vatandaşlarımız kent merkezimizde ilk bu alanı kullanacaklar ve yeniden işlevlendirilen park alanı Isparta kent merkezinin yeni turizm ve etkinlik merkezi olacaktır.

Alandaki mevcut yapılar korunacak restoran, kafeterya ve sergi galerileri olarak yeniden işlev kazandırılacaktır.

Alan içerisinde gül bahçeleri oluşturulacak ve ziyaretçiler gülün serüveni yolculuğuna çıkarılacaktır.

Öğrencilerimiz için sanat meydanları oluşturulacak ve özellikle resim, müzik gibi sanatlarla ilgilenen öğrencilerimiz sanat meydanlarında sanatlarını sergileyebileceklerdir.

Zeka Parkı sayesinde Çocuklarımız hem eğlenecek hem eğitici oyunlarla vakit geçirebileceklerdir.

Tarihi Turizm Bölgesi Kaymakkapı Meydanı

Kent merkezi içerisindeki tarihi tüm yapılar öne çıkarılacak ve Kaymakkapı Meydanı Isparta’nın tarihi turizm bölgesine dönüştürülecektir.

-Kavaklı cami

-Mimar Sinan cami

-Ulu cami

-İplikçi cami

-Valilik binası

-Dalboyunoğlu Hamamı

-Bedesten Çarşısı

-Üzüm pazarı

-Karbuz çeşmesi

-Cumhuriyet ve Gazi ilkokulu binaları

-Damgacı Sokak, Tabakhane, Henden, İrfan, Mühürcü Sokak gibi tarihi sokaklarımız  turizm bölgesi olarak ele alınacak ve birbirleriyle yaya bağlantıları sağlanacaktır.

Aynı zamanda, Demokrasi Meydanı, Atatürk Parkı, İstasyon caddesiyle bu alan bütüncül olarak ele alınacak ve tren garı bölgesinde yapılacak Gül Park projesiyle bağlantı sağlanacaktır.

Tarihimize, Kültürel Mirasımıza Ve  Geleneksel Mimariye Sahip Çıkacağız

Damgacı Sokak gibi kent merkezimizdeki kimlikli evlerimiz ve sokaklarımız yeniden ele alınacak ve devlet kaynakları sağlanarak gerek sokak sağlıklaştırma,  gerek restorasyon projeleriyle ayağa kaldırılarak  Ankara Hamamönü bölgesi modelinde  kentimizin turizm merkezine dönüştürülecektir. Eski kimlikli evlerimiz, yapılacak destek ve yatırımlarla  Butik otellere, yöresel restoranlara, kimlikli kafelere ve sanat evlerine zamanla dönüşecektir. Aynı zamanda bu alandaki evlerde kadınlarımızın Isparta turizmine yönelik tematik ürün üretmeleri sağlanacaktır. Bu alanda oluşturulacak satış yerleriyle kent içerisinde kadınlarımızın üretecekleri turizme yönelik tematik ürünler ziyaretçilerimize satılabilecektir.

Üzüm Pazarı, Bedesten Çarşısı gibi tarihi çarşılarımız tarihi turizm bölgemize gelen ziyaretçilerimizin kentimize dair alışveriş yapacakları turistik çarşı haline getirilecektir.

Valilik arkası otopark üzeri meydan kent kimliğine katkı sağlayacak şekilde yeniden düzenlenecektir.

Tarihi turizm bölgemizde bulunan tüm cadde ve sokakların kaplamaları yenilenecek ve yaya öncelikli alan olarak kurgulanacaktır. Tüm kent mobilyaları, sokakta satış yapan seyyar araçlar, kent kimliğimize uygun hale getirilerek kent merkezi turizmine katkı sağlanacaktır.

Tarihi bölgemize gelen turistler tüm tarihi yapılarımızı profesyonel rehberler eşliğinde sırayla gezebileceklerdir. Her tarihi yapımızın önünde tanıtım levhaları oluşturulacak akıllı rehber aracılığıyla gezen misafirlerimizde dijital olarak rehberlik hizmeti alabileceklerdir.

Tarihi turizm bölgemizdeki tarihi camilerimizin yanlarında bulunan tüm lavabo alanları yeniden inşaa edilecek ve halkımızın ücretsiz kullanımına sunulacaktır.

Akdeniz Bölgesi’nin en büyük tema parkı

ve Millet Bahçesi Isparta’da yapılacak

Endemik Tıbbi aromatik bitkilerin bulunduğu şifa bahçeleriyle Isparta tıbbı aromatik bitkilerin merkezi olarak anılacaktır.

Çiçekler şehri Isparta sloganıyla bölgemizde yetişen tüm çiçekli bitkileri barındıran çiçek bahçeleri tasarlanacaktır. Her objenin çiçeklerle kaplandığı bu bahçe her mevsim rengarenk olacak ve Isparta çiçekler şehri olarak anılmaya başlayacaktır.               

Aynı zamanda her yıl uluslararası fotoğraf yarışmaları düzenlenecek ve dünyaca ünlü fotoğrafçılar şehrimize davet edilerek, çiçekler şehri Isparta ulusal marka haline getirilecektir.

Her mevsim yaşayan festival alanına dönecek bu alan sürekli aktivitelerle bölgenin en önemli turizm çekim merkezi olacaktır.

Mini Isparta projesiyle Isparta tüm şehir planının minyatürü yapılacak ve parkı ziyarete gelen tüm turistler Ispartanın tüm doğal, tarihi güzellikleri hakkında bilgi sahibi olacaklardır. Mini Isparta, 12 ilçe bütün Isparta vizyonuyla tüm şehirde turizmin canlanmasına katkı sağlayacaktır.

12 ilçemize ait 12 yöresel binalarda hem ilçelerimize ait yöresel yemeklerin tadına bakılabilecek, hemde ilçelerimize ait yöresel tüm ürünler bu evlerde satışa sunulabilecektir.

Çocuk oyun parkları, Zeka Parklarıyla çocuklarımızın gün boyu eğlenmeleri sağlanacaktır. Alan içerisinde bizim kültürümüze ait rafadan tayfa, niloya, pepe, İstanbul muhafızları gibi yerel çizgi kahramanlarından oluşan masal park alanları kurgulanacaktır. Tekerlekli gezi treni kurulacak ve tüm alanda gezi treniyle gezilebilecektir.

Milli sporlarımız olan okçuluk ve binicilik alanları kurulacak ve ayrıca isteyen vatandaşlarımıza okçuluk ve binicilik eğitimleri sağlanacaktır.

Ayrıca içerisinde Yürüyüş alanları, bisiklet parkur alanları, atv sürüş alanları, tasarlanacaktır.

Alan içerisinde kültür merkezi inşa edilecek tiyatro vb. tüm sanatsal faaliyetler burada gerçekleştirilebilecektir. Açık meydan ve konser alanlarıyla açık hava etkinlikleri düzenlenebilecektir. Çevre il ve ilçelerden de gelen ziyaretçilerimiz kültür merkezimizden faydalanacaklar ve Isparta bölgesinde kültürel faaliyetleriyle de çekim merkezine dönüşecektir.

İçerisinde inşa edilecek nikah salonuyla hem vatandaşlarımızın nikah salonu ihtiyacı karşılanacak, hemde evlenecek çiftlerimiz hayatlarının en önemli imzalarını çiçekler arasında inanılmaz bir mekanda atacaklar ve unutulmaz bir anı yaşayacaklardır. Düğün ve Balayı Turizminin ilk ayağı olacak bu park uluslar arası ölçekte Ispartanın adını Türkiye’ye duyuracaktır.

“15 yılda 1 tane sosyal konut YAPMADI”

AK Parti Belediye Başkan Adayı Başdeğirmen, Isparta’da 26 bin kişinin sosyal konut beklediğini söyledi.

Başdeğirmen, “Emekliler Derneğimize 26 bin müracaat var. Hepsi sosyal konut, ucuz konut bekliyor. Belediye sosyal konutun önünü açar, yer temini yapar. Son 10 yılda 1 tane sosyal konut üretmedi. 10 yılda ne yaptın. 10 yıl önce AK Parti Belediyesi vardı. Akkent Toki’yi yaptı, Çünür TOKİ’yi yaptı. AK Parti döneminden önce de Sayın Günaydın vardı. O 5 yılda da 1 tane sosyal konut yapmadı. Ondan öncesine gidin BELMAŞ 1700 konut yapmış. Sayın Günaydın’ın başkanlık yaptığı 15 yılda 1 tane sosyal konut yok” diye konuştu.

Bu haber 365 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...