Belediye-İş Sendikası Başkanı Kurt’dan basın açıklaması

29 Ocak 2019 15:35

Belediye-İş Sendikası Isparta Şube Başkanı Cemal Kurt, basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Ülkemizde yapılacak olan 31 Mart mahalli idareler seçimlerinde Belediye-İş Sendikası ve üyeleri Siyasi bir oluşum içinde değildir. Isparta halkı kimi takdir ederse o siyasi partinin seçilmiş belediye başkanı başımızın tacıdır. Belediye İş Sendikası Isparta şubesi Isparta, Burdur ve Denizli’de değişik siyasi partiler ve belediye başkanlarıyla 25 yıldır Toplu İş Sözleşmesi yapmaktadır. Belediye İş Sendikası üyelerinin insan onuruna yakışır bir şekilde ücret alması için mücadele eder. Belediye İş sendikası ve üyeleri çocuklarının geleceği için, ekmek parası için mücadele ediyor.

Belediye başkan adaylarından özel ricamız  Sendikamızı ve üyelerimizi siyasi malzeme olarak kullanmayın. İşçi alacakları ve özlük hakları konusunda gerçek haber ve gerçek propaganda yapacaksanız Belediye iş sendikası Isparta şubesinden doğru bilgileri alabilirsiniz. Siyasi faaliyetler demokrasi gereği bütün halkımızın anayasal hakkıdır. Dolayısıyla belediye işçileri de anayasal haklara sahiptir. Siyasi hakkımızı kullanırken seçimlerde açıkça taraf olmamalıyız siyasetten önce işimiz geleceğimiz demeliyiz.

Maalesef her kesimde olduğu gibi Belediye işçilerinin içinde de Akşam evime ne götüreyim yerine mesai saati içinde ve mesaiden sonra farklı farklı siyasi partilerin adaylarına yağcılık yapayım diye düşünenler var. Bu zihniyetteki kişilerin verdikleri bilgiler doğru değildir. Muhakkak kendi menfaatleri doğrultusunda konuşurlar. Bu kişilerin Belediye İş Sendikası ve üyeleri içinde sevilen sayısı 20 yi geçmez.  Aynı kişilerin kafaları bir adayın yanında, gövdeleri  başka adayın ve bacakları da başka bir adayın yanındadır. Bu kişilerin kafaları çalışsa zaten kendileri aday olurlar.

Ben Cemal KURT olarak Belediye İş Sendikasının ve üyelerimizin ayakta durabilmesi için ne kadar mücadele verdiğimi ve bedelinin nasıl ağır olduğunu biliyorum. Bu nedenle ne olursa olsun belediye başkanı adaylarının yanındaymış gibi görünen bu insanlara itibar etmeyin. Bu insanlar kişisel çıkarlar için vardır. Bunların kendisinden başka arkalarında kimse yoktur.

Belediye iş Sendikası olarak Belediye işçisinin varsa alacağı ve toplu iş sözleşmesi ile ilgili bilgileri taraf olmadan bütün başkan adaylarımıza sunarız.

Belediye İş Sendikası olarak Çalışmalarımızdaki olumsuzluklar ve  sevindirici bilgileri aynı anda aynı günde basınımızda paylaşıyoruz. 25 yıllık sendikacılık görevimde temsil etmekten gurur duyduğum Belediye İş Sendikası ve üyelerimin iyi ve kötü her günlerinde yasalar ve kanunlar çerçevesinde en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım çalışacağım. Ben Cemal KURT olarak işimi, İşçimi ve Sendikamı seviyorum. Üyelerimiz adına yaptığımız Toplu İş Sözleşmelerinde emeği geçen ve geçmiş bütün belediye başkanlarına teşekkür ederim.

İşçileri 3.sınıf insan gibi gören ve öyle muamele yapan belediye başkanlarını da kınıyorum.

Biz Belediye İş Sendikası olarak belediye başkanlarını partisiyle değil , insanlığı ve işçilere verdiği öneme göre değerlendiririz. Şimdiye kadar işçiye değer veren hak ettiği ücret ve özlük haklarını ödeyen bütün belediye başkanları ve çalışma arkadaşlarına şahsım, Sendikam ve üyelerim adına teşekkür ederim.

Belediye İş Sendikası Türk işe bağlı bir sendikadır. Doğru yapanın yanında yanlış yapanın karşısındadır. Belediye İş Sendikası Hiçbir siyasi partinin yanında ve karşısında değildir.

Bütün Belediye Başkan adaylarımıza başarılar diliyorum.”

 

Bu haber 370 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...