EKONOMİK PROJELER

22 Ocak 2019 15:53

Uluborlu Belediyesi, yeni dönemde ilçe ekonomisini büyütecek, halkına gelir kaynağı oluşturacak ve istihdamı artıracak projeleri hayata geçiriyor.

1)       Meyve Kurutma Tesisi

2)       Alternatif tarım ürünleri

3)       Küçükbaş hayvancılık merkezi

Meyve Kurutma Tesisi

Türkiye’nin en önemli kiraz üretim merkezlerinin başında gelen Uluborlu’da üreticilerimize farklı pazar için farklı ürün üretme fırsatı sunuyoruz. Uluborlu’da kuracağımız Meyve Kurutma Tesisi’nde ilçemizde ve civar ilçelerde, kasabalarda ve köylerde yetiştirilen tüm meyve ve sebzeler bu tesiste kurutulabilecek.

Üreticilerimizin elinde kalan, pazar şartlarının olumsuzluğu sebebiyle tarlada kalmış sebze ve meyvelerin kurutularak hem raf ömürlerinin arttırılması hem de yüksek fiyatlarda pazarlanması amaçlanıyor.

Alternatif Tarım Ürünleri

İlçemizde İl Özel İdaresi’ne ait olan 58 dekarlık kiraz bahçesinde alternatif tarım ürünlerinin geliştirilmesine imkan tanınacak. Bu alan, alternatif tarım ürünlerine yönelmek isteyen çiftçilerimizin hizmetine açılacak.

Küçükbaş hayvancılık merkezi

Uluborlu Belediye Meclisi kararıyla oluşturulan 200 dekarlık hayvancılık bölgesinde damızlık keçi ve koyun üretim merkezi oluşturulacak. Belediyemiz önderliğinde oluşturulacak çiftliğe halkımız da ortak olabilecek, sahip oldukları hayvanlarının bakımı bu merkezde yapılacak. ‘Üreten Uluborlu’ sloganı ile kuracağımız küçükbaş hayvan çiftliği sayesinde ilçemiz ekonomisine ve istihdama katkı sağlanacak. Süt ve süt ürünleri sektöründe sanayi yatırımlarının altyapısı oluşturulmuş olacak.

 

 

Bu haber 253 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...