Eğirdir HEM’den meslek kursları

12 Ocak 2019 11:21

Eğirdir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Isparta İşkur Müdürlüğü ile açtığı kurslarda 37 kursiyere dört farklı alanda hem öğretiyor hem de meslek edindiriyor. El Sanatları ana branşında Çini İşlemeciliği, Deriden Aksesuar Yapma, Takı Tasarım ve Mefruşat alanlarında eğitimler veriliyor.

Bu eğitimlerle kursiyerlere yukarıda sayılan alanlarda mesleki eğitimler düzenlendiğini bu kurslarda kullanılan malzemelerin turizme ve ekonomiye kazandırılarak mevcut Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün Teşhir ve Satış reyonunda satılacağını belirten  Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal, bu kurslar için Eğirdir Belediyesi ile işbirliği yapılarak malzemelerinin Eğirdir Belediyesince karşılandığını bundan dolayı Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e teşekkür ettiklerini söyledi.           Eğirdir Halk Eğitimi Merkez binasında bu yıl İşkur kurslarının yanında Mesleki, Genel, Spor, Müzik, Görsel Sanatlar, drama, işaret dili, yabancı dil alanlarında bir çok kurs açıldığını, kursların devam ettiğini, yediden yetmişe herkese kapılarının açık olduğunu hatırlatan Halk Eğitimi Müdürü Şanal, talep olması durumunda diğer kursları da açabileceklerini söyledi.

                Şanal,  İlçedeki İlkokul, Ortaokul, Lise ve KYK Yurt Müdürlüğü ile bir çok Spor, Müzik, Resim, El Sanatları, Yabancı Dil, Halk Oyunları kurslarının da devam ettiğini böylelikle öğrencilerin ve gençlerin yetenek ve becerilerinin geliştirmeleri açısından imkanlar sunulduğunu, bundan hem öğrencilerimizin hem velilerin hem de öğretmenlerimizin memnun olduklarını belirtti. Özellikle mesleki yeterliliklerin kazandırılması yönünde çaba gösterildiğini, az da olsa aile ekonomisine katkıda bulunabilecekleri öğrenebilecekleri bir alanın Halk Eğitimi Merkezlerinde var olduğunu, fırsat ve zamanı olanların mutlaka Halk Eğitimi Merkezine uğramalarını belirten Şanal, Halk Eğitimi Merkezine başvuru yapmak isteyenlerin Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Yazla mahallesindeki hizmet binasına şahsen başvurmalarını istedi. Vatandaşlarımızın kurslarla ilgili olarak telefon veya web sitesi veya sosyal medya hesaplarından bilgi alabileceklerini ifade eden Halk Eğitimi Merkezi Müdürü ŞANAL, "bizimle olmak ve bizimle çalışmak isteyen herkesin bizi takip etmeleri gerekir" dedi. Bilgi almak isteyenler; Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi egirdirhem.meb.k12.tr web sitesinden, 0246 3114902 numaralı telefondan ulaşabilirler.

 

Bu haber 262 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...