“BELEDİYE BAŞKANI İSEN, YAPACAKSIN-AÇACAKSIN”

12 Ocak 2019 11:18

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Gökmen Gökmenoğlu, ITKM konusundaki çıkışını sürdürdü. K32’de Seçim Özel programının canlı yayın konuğu olan Gökmenoğlu, ITKM  konusunda çok hata yapıldığını ileri sürdü. Belediyeyi hukuku zamanında kullanmamakla suçlayan Gökmenoğlu, şöyle konuştu:

“KAYYUM YAPMIYORSA BELEDİYE YAPAR”

“Ben hukukçuyum. Açacağız. Ben açacağız dedikten sonra açmak için çalışmalar başladı. AK Parti kanadı ‘biz açacağız’ dedi. Demek ki açılabiliyormuş. Buraya avukatlar çıktı ‘açılamayacağını’ beyan etti. Ben 5 hafta önce söyledim. Açacağız, söz veriyoruz. Mutluyum açılacağını söylüyorlar. Hukukçu bilgim ile bu kadar eminim. Neden 2 yıldır bekliyorlar? Neden şimdiye kadar açamadılar. Kayyum maden yapmıyor neden suç  duyurusunda bulunulmadı? Biz geldikten sonra tıkır tıkır tapu iptal davaları ve tescil davaları açılacak. 9 Nisan’da açıp gireceğiz. Tespitimizi yapacağız ve Kayyum yapmıyorsa biz yapacağız. Belediye olarak yapacağız, yüklenicinin dükkanlarına el koyacağız.

“HUKUKİ YOLLARI VAR”

Ben belediye başkanı değilim. Belediye başkanı yapar, ‘ben yapamam’ diyemez. Hukuki yolu var. Basit, beklemeyeceksin. Çözüm bulacaksın. Ama çözümsüzlüğe sokan sayın Günaydın’dır. İlk temel atıldığında 1996’da başlanan projeye devam etseydi şimdi şıkır şıkır işleyecekti. Hukuk çözümsüzlük değildir. Zamanında ve yerinde kullanırsan hukuk çözümdür. Maalesef hukuk zamanında kullanılamamıştır. Korkuyorum ki bu sorun Yeni Otogar Projesi’nde de yaşanacak. Ben 9 yıldır Baro Başkanıyım. Bize hukuki anlamda soran olmadı, kapımızı çalan olmadı. Bizden bir hukuki yardım talep edilmedi. Burayı nasıl çözeriz diye sormadılar. Biz orayı yapacağız. Davraz’a giden esnafımızı geri getireceğiz. Burada bir kamu zararı var. Yapacağız, bitirdikten sonra da kendim hakkımda suç duyurusunda bulunacağım. Eğer suç varsa cezalandırsınlar. Ben kamu zararını durdurmuşum. Başka bir konu ITKM davaları neden başka illerdeki avukatlara veriliyor. Neden Isparta’dan bir avukata bu konuda sorulmadı, neden vekalet verilmedi.”

“Yeni Otogar’ın kaderi ITKM’ye dönmesin”

                İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Gökmenoğlu, Yeni Otogar Projesi ile ilgili endişe taşıdığını söyledi. Sorunların varlığına dikkat çeken Gökmenoğlu, “Yeni Otagar Projesi ITKM’nin yolunda. Sıkıntılar yaşanıyor. Kamulaştırma yapılmayan yerler var. Kamulaştırma yapılamayıp, inşaat yapılan yerler var. Vatandaşın davaları var. Adalet ve hukuk ile çözüm sağlayacağız. İYİ Belediyecilik ile müdahale edeceğiz. İnşaat durmuş durumda. Müteahhidin parası ödenmediği söyleniyor. Aksi taktirde ITKM yolunda gidiyor” dedi.

 

Bu haber 282 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...