Beşiktaş Başkanı Orman Isparta’da

11 Ocak 2019 18:01

Beşiktaş Kulüp Başkanı Fikret Orman, Isparta’ya gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu. Vali Seymenoğlu’na forma hediye eden Orman, Bahçeşehir Koleji’ni ziyaret etti ve No: 1903 açılışını yaptı.

Beşiktaş Kulüp Başkanı Fikret Orman, Isparta'da No: 1903 açılışı  ve bir takım ziyaretlerde bulunmak için güller diyarın geldi. İlk ziyaretini Vali Ömer Seymenoğlu'na yapan Orman, spor gündemiyle ilgili bir takım açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Başkanı Orman, Trabzon ve Davrazspor taraftarı olan Vali Seymenoğlu’na isminin yazılı olduğu Beşiktaş forması hediye etti.

Vali Seymenoğlu, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Isparta’da futbolun çok sevildiğini söyledi. Amatör ligde oynayan Isparta Davrazspor’un her maçını 5 bin taraftar önünde oynadığını belirten Vali Seymenoğlu,  ligde Beşiktaş’a şampiyonluk yolunda başarılar diledi.  Vali Seymenoğlu ‘Tatlı bir rekabet içinde birbirimizi üzmeden yarış halinde olmamız ve kimi hakkıysa şampiyon olarak bitirmesini dileriz” dedi

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ise Türkiye’ni bulundu şartlar çerçevesinde kulüpten sansasyonel bir transfer beklenmemesi gerektiğini söyledi. Orman, “ Beşiktaş’ın orta sahada mevki sayısı 3. Orta sahada olan oyuncu sayısı 8. Bunu 9-10 yapmak maliyeti artırmaktır. Bunun için de mantıklı tahminlerde bulunulursa dahi iyi olur. Ne zaman seyahat etsem transfer deniyor. Şu anda Beşiktaş’ın büyük transfer gündemi yok” dedi    

No 1903 konseptiyle taraftarın camianın buluştuğu noktalar yaratmaya çalıştıklarını belirten Orman, “İstanbul’da ve Antalya’da açmıştık. Şimdi Isparta’da açıyoruz.  Burası çok sevdiğimiz bir il, Çok taraftarımız var burada. Buraya ikinci gelişim. Ben taraftarın arasından geldiğim için Türkiye’de tüm taraftarlarla buluşmaktan keyif alıyorum. Bizim için de moral oluyor” dedi.

Transfer gündemine ilişkin soruları yanıtlayan Orman, Torino’dan  Brezilyalı stoper Bremer için 1 milyon euro  teklif edildiği  bu transfer olmazsa Zapata’ya tekli  götürüleceği yönündeki haberler için “ Şu anda takımda çok fazla transfere ihtiyacımız yok. Bir sağ bek transferi yapacağız. Onun haricinde transfer ihtiyacımız bulunmuyor. Hatta takım kadromuzda çok fazla oyuncu var. Bazı oyuncularla da yollarımızı ayırmak istiyoruz. Şu anda Beşiktaş’ın almaktan daha ziyade satmaya konsantre olacağı bir dönem. Türkiye’nin de sorunları var. Kulüplerimiz borç altında. Kulüpler Birliğiyle bu borçların yapılandırılması konusunda uğraşıyoruz. Ülkemizin her yerinde ticarette büyük bir kriz ortamı var. Kulüplerin de giderleri dövizle olduğu için bunu daha fazla yaşıyorlar. Bir çok şey yazılıp çiziliyor. Bunların yüzde 90’ınına itibar etmeyin. Bazen biriyle görüşüyorsunuz haber yapılıyor. Biriyle restoranda karşılaşıyorsunuz transfer ediliyor deniyor. Tabi ki bunların gerçekle alakası yok İtalya seyahatimizde orta sahada oyuncuları Beşiktaş’a getirdiler. Orada tesadüfen karşılaştığız kişiler oldu. Şu gözle bakacak olursak, Beşiktaş’ın orta sahada mevki sayısı 3. Orta sahada olan oyuncu sayısı 8. Bunu 9-10 yapmak maliyeti artırmaktır. Bunun için de mantıklı tahminlerde bulunulursa dahi iyi olur. Ne zaman seyahat etsem transfer deniyor. Şu anda Beşiktaş’ın büyük transfer gündemi yok. Zaten lig biter bitmez en çok ihtiyacımız stoper oyuncularımızı aldık. Şu anda da kamptalar. Belki bir sağ bek transferi yapabiliriz” dedi.

ZİRAAT BANKASININ KULÜP BORÇLARINI

ÖDEMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL 

Kulüpler Birliğiyle Ziraat Bankası’nın kulüplerin borçlarını disiplin altına almasına ilişkin çalışmasında gelinen aşamanın kamuoyuna sanki Ziraat Bankası’nın  bütün kulüplerin borçlarını üzerine alacakmış gibi intikal ettirildiğini aktaran Fikret Orman ” Böyle bir durum yok. Bizim Kulüpler Birliği çatısı altında geçtiğimiz şubat ayında başladığımız bir programdı. Amaç, büyüyen borç yapısını kulüplerde disiplin altına alıp borcu aşağı çekmek. Onun için de kurallar getirilmesi lazım. Bu kuralları da zapta almak istiyoruz. Yoksa kamuoyuna yansıyan algı  Ziraat Bankası’nın  gelip kulüplerin borçlarını ödemesi söz konusu değil. Ülkenin durumu ortada. Hem bizim Hem Ziraat Bankası’nın böyle bir temennisi yok. Ana amaç, futbolun borç yapısın daraltmak ve senelere sair olarak kulüpleri borçsuz hale getirmektir” diye konuştu.

KULÜP BÜTÇESİNİ DARALTMAK ZORUNDAYIZ  

Milanlı oyuncu Zapata transferi iddialarına ilişkin Orman “Sözleşmesi sezon sonu bitiyor. Yaş durumu bizim için soru işareti. Bunun haricinde ihtimal olabilir ama futbolda bugünden yarına her şey hızlı değişebilir. Bazı taraftarlarımız, özellikle genç nüfus sansasyonel isimleri bekliyor. Türkiye’de döviz çok arttı.  Bu maliyetlerle kulüp bütçesini daraltmamız lazım. Biz de o doğrultuda gideceğiz” diye konuştu.

ŞENOL HOCANIN KONTRATINA DEĞİL

BEŞİKTAŞ’IN BAŞARISINA KONSANTREYİZ  

Orman,  Teknik Direktör Şenol Güneş’e sözleşmesinin üç yıl daha uzatılmasına ilişkin teklif yapıldığı yöndeki  soruya da “Şenol Hoca çok kıymeti hocamız. Bu yıl dördüncü sezonu. Beşiktaş  tarihinde Gordone Mile’den sonra en uzun süreli çalışan hocamız. Şenol Hoca’nın da kendi kariyerinde en uzun çalıştığı kulüp. Karşılıklı memnuniyet var. Şu anda Şenol Hoca’nı kontratından daha önemli olan ikinci yarıda Beşiktaş’ın performansıdır. Şu anda buna konsantreyiz. Bundan sonrakiler aile içinde çözeceğimiz şeyler” diye yanıt verdi.

Orman, Valilik ziyaretin ardından Bahçeşehir Koleji’nde öğrencilerle söyleşi yaptı.      

       

Bu haber 359 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...