TRAFİK SORUNU İÇİN ÇARE; ISPARTARAY

8 Ocak 2019 18:02

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, ilk projesini açıkladı. Trafik sorunu ve ulaşım sorununun çözümüne ilişkin proje video filmi ile izletildi. Başdeğirmen’in 7 formül, 7 çözüm başlıklı proje kapsamında

Isparta Tren İstasyonu ve mevcut demiryolu hattı değerlendirilecek, Ispartaray kurulacak. Ispartaray, şehir merkezi ile üniversite, şehir merkezi ve OSB arasında sefer yapacak.

İkinci önemli proje ise şehir merkezi ile üniversite arasında Trambüs Hattı kurulacak.

Yeni kavşaklar ve bulvarlar

Akıllı kavşaklar

Yeni çevre yolu

Yaya koridoru

Bisiklet istasyonları 

Başdeğirmen, ISPARTARAY Projesini

TCDD Yönetimine sundu

 AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, ISPARTARAY Projesi için TCDD Genel Müdürlüğü yetkililerinden de onay alındığını açıkladı. Başdeğirmen, şu açıklamayı yaptı:

“Isparta’da en büyük sorun trafik ve ulaşım. Bunu yaptığımız anketlerde de gördük. Halkın bizden isteği trafik ve ulaşım sorununun çözülmesi. Isparta Tren Garımız uzun zamandır bakımda, hizmet vermiyor. İnşallah yakında İzmir treni ile hizmete açılacak. Biz Tren İstasyonumuzu Isparta ile haşır-neşir hale getirmek istiyoruz. Isparta’nın tren yolu altyapısı zaten var. Önemli bir altyapı bu. Tren İstasyonumuzun olduğu alan çok güzel. Burayı sosyal alan haline getirmek istiyoruz. Vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz için yeni bir yaşam merkezi. Bu istasyonumuzu ana durak olarak değerlendirerek mevcut hattımız üzerinden üniversiteye bir bağlantı yapacağız. Buradan üniversiteye ve OSB-havaalanına kadar banliyo treni koyacağız. Burası şehrin yeni bir cazibe merkezi haline gelecek. Söz konusu projemizi hazırlarken araştırdık. TCDD  Genel Müdürümüz İsa Apaydın bey ile görüştük. Projemizi anlattık ve bize destek olacağını, TCDD olarak böyle bir tahsisi yapabileceklerini söyledi. Kendisi yakın zamanda Isparta’ya da gelecek. Projeyi yerinde göreceğiz. İnşallah Isparta’nın ulaşım ve trafik sorununa yönelik önemli bir projeyi hayata geçireceğiz.”

 

Bu haber 407 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...