“Madde Bağımlılığı ve Maddeyle Mücadele” Eğitimleri verildi

5 Ocak 2019 12:25

Eğirdir Gençlik Merkezi Isparta Uyumder işbirliğiyle ilçede bulunan lise ve üniversite öğrencilerine yönelik “Madde Bağımlılığı Ve Madde İle Mücadele” konulu eğitimler vermeye başladı.

                Eğirdir Gençlik Merkezi Isparta Uyumder işbirliği ile İlçemizde bulunan lise ve üniversite öğrencilerine yönelik “Madde Bağımlılığı Ve Madde İle Mücadele” konulu eğitimler vermeye başladı. Uyumder Derneği yöneticisi ve Tekvando Antrenörü Yaşar Erbil’in konuşmacı olarak katıldığı seminerde, Erbil, madde kullanan kişilerin rehabilitasyon süreçleri hakkında bilgi verirken bu kişilere doğru yaklaşımın hayati bir önem taşıdığını ifade etti.

                Eğirdir Gençlik Merkezi Isparta Uyumder işbirliği ile İlçemizde bulunan lise ve üniversite öğrencilerine yönelik “Madde Bağımlılığı Ve Madde İle Mücadele” konulu eğitimler vermeye başladı.

                “Madde Bağımlılığı ve Madde ile Mücadele yöntemleri”nin konu edildiği farkındalık eğitimini Uyumder Derneği yöneticisi ve Taekwondo antrenörü Yaşar ERBİL ilk olarak 28.12.2018 tarihinde Mavigöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İle 31.12.2018 Tarihinde Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan öğrencilerimize aktardı. Okullardaki bütün öğrencilerimizin ve öğretmenlerin takip ettiği eğitimde madde tipleri ve kullanıldığı isimler, madde kullanımının yaşı ve ülkemizdeki durum anlatıldı. Madde ile mücadelede çevre faktörünün çok önemli olduğu ifade edildi. Madde bağımlılığı ile mücadele edebilmek için öğretmenlere de büyük iş düştüğü ifade edilen eğitimde bilinçli olmanın önemini ve muhakkak uzman desteği alınması gerektiği Yaşar ERBİL katılımcılara aktardı. Uyumder Derneği yöneticisi Yaşar ERBİL madde kullanan kişilerin rehabilitasyon süreçleri hakkında bilgi verirken bu kişilere doğru yaklaşımın hayati bir önem taşıdığını ifade etti.

                Tüm öğrencilerimizin verimli bir şekilde dinlediği ve 1.5 saat süren Madde Bağımlılığı ve Madde İle Mücadele” konulu eğitimlerimiz öğrencilerimizin soru ve cevaplarıyla sona erdi.

 

 

Bu haber 288 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...