“BİZ SOSYAL BELEDİYECİLİĞE ÖNEM VERECEĞİZ”

3 Ocak 2019 17:49

                AK Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet  Uğur Gökgöz, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, İl Genel Meclis Başkanı, AK Parti Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Yönetimi, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. IYAŞ Otel’de gerçekleştirilen toplantıya yoğun katılım oldu.

“VATANDAŞLARIMIZIN FİKRİNİ ÖNEMSİYORUZ”

                Isparta’nın çocuğu olduğunu ve kentin sorunlarını bildiğini söyleyen Başdeğirmen, konuşmasında şu ifadelere yer verdi “Biliyorsunuz artık seçim dönemimiz başladı. Bugünden itibaren Yüksek Seçim Kurulunun müsaade etmiş olduğu şekilde 31 Mat’a kadar seçim sürecimizi devam ettireceğiz. 31 Mart’ta da Allah’ın izni ile partimizle beraber belediye başkanlığını kazanacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Memleketimizde gerekli olduğunu düşündüğümüz çalışmalarla belediye ile hizmet etmek istiyoruz. Yıllarca ben bu memleketin değişik kanatlarında kendi ticaretim dışında faaliyetlerde bulundum. Hem kendi ticaretimi yaptım, hem de sosyal faaliyetlerde, kamuda fahri olarak hizmetler verdim. Bugüne kadar yapmış olduğum hizmetlerden sonra kendimi Isparta’ya daha fazla hizmet edebilecek şekilde gördüğüm için adaylığa müracaat ettim ve sayın liderimiz bizleri bu konuda görevlendirdi. Hep beraber teşkilatımızla bu süreci en iyi şekilde tamamlamak için yola çıktık.

Atalarımız bu memlekete yerleşmiş, bu memlekette birçok üretim yapmış. Daha sonra bizler dünyaya gelmişiz, büyümüşüm, evlenmişim, çocuklarım olmuş. Hayatımızı burada kazanmışız, para kazanmışız ve bundan sonra bu memleketimizde hizmet etmek için bir yarışa girdik. Amacımız bu memlekete hizmet edebilmek. Yapılanların daha iyisini yapabilmek. Bugüne kadar yapılanlar için teşekkür ederiz. Bundan sonra bizim daha iyisini yapabileceğimiz inancıyla bu yola çıktık. Amacımız eser bırakabilmek. Yaşadığımız şehire hizmet yapabilmek. Bizler de yaşadığımız sürece bu eserleri bırakabilmek için yola çıktık. İnşallah muvaffak olacağız. Bugüne kadar birçok yerde çalışmalar yaptık. Önümüzde 90 gün gibi bir süre var. Bu süre içerisinde sizlere Ispartamız için düşündüğümüz projelerimizi zamanı geldikçe aktaracağız.

Aday adayı arkadaşlarımızın da projeleri vardı. Biz bu projelerin hepsini birleştirdik. Hep birlikte Isparta’ya hizmet etmek için altyapısı hazır bir şekilde çıktık sizlerin karşısına.

Isparta’da yaşayan hepimiz için artık neye ihtiyacımız var, nasıl şartlarda bu şehirde yaşamak istiyoruz ve geleceğimizde çocuklarımıza ne gibi altyapı hizmetlerini bırakabiliriz konusunda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum. Hepimizin de ortak düşüncesi, şehrimizi kalkındırmak. Bu yüzden hep beraber yapılması gerekenleri istişare edeceğiz. En önemli yapmamız gereken, istişare. Ben yaptım oldu mantığı olmayacak. Bugüne kadar yapmış olduğumuz sosyal medya çalışmalarından vatandaşlarımızın fikirlerini almaya çalışıyoruz. Bize çok anormal derecede geri dönüşler oldu ve çok güzel fikirler ortaya çıkıyor. Sosyal projeler çok daha fazla çıkıyor, bunlardan da istifade etmek istiyoruz. Çünkü çocuklarımızdan yaşlılarımıza kadar o kadar çok talep var ki bunların hepsini değerlendiriyoruz. Bizim düşündüğümüz projelerin yanına bir destek daha geliyor. Bazı göremediğimiz şeyleri ilave ediyoruz. Örneğin fikrini söyle, şehrini yönet diye bir çıkış yaptık. Oraya da çok miktarda proje çalışması geldi. Biz bunları inşallah seçimi kazandıktan sonra devam ettireceğiz.

Liderimiz sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan 1994 yılında yapmış olduğu belediyecilikten çok şeyler öğrenerek geldik. Şuna inanın ki 1994 yılında o yapılan çalışmaları gördüğüm zaman genç yaşta benim içime böyle bir heves düşmüştü. Acaba ben de memleketime böyle hizmet edebilirmiyim düşüncesiyle yola çıktım. Bu yola çıktığımızda tabi ki bazı eğitimleri alabilmemiz lazımdı, bazı süreçleri aşabilmemiz lazımdı. Ben de 5 yıl belediye meclis üyeliği yaptım. Daha sonra yaklaşık 20 yıldır da Isparta Ticaret ve Sanayi odasında hizmet verdim. Şu anda o yönetimden istifa ederek belediyemize, Ispartamıza hizmet edebilmek için aday oldum. Niyetimiz halis, akıbetimiz de halis olur inşallah. Sadece biz Isparta’nın merkezini yerleşim merkezi olarak görmüyoruz. Bizim merkez köylerimiz var. Oraları dolaştım ve çok eksiklikler gördüm. Belki Isparta belediyesinin görevi değil ama, bir aynı yerde yaşıyoruz, aynı havayı soluyoruz. Onların da ihtiyaçlarını karşılamamız gerektiğini düşünüyorum. Bizim 44 mahallemiz var ama köylerimizi de aldığımız zaman bu mahalle sayımız 57 olacak. Her mahalle bizim bir köyümüz olacak. Bu gözle bakacağız. En yakınımızdaki birçok şeylerinden istifade ettiğimiz köylerimize belediye olarak biz hiçbirşey verememişiz. Bunları vermek istiyoruz.

Belediyeciliğin sadece bir altyapı, üstyapı, şehri güzelleştirme ve imar konularından ibaret olmadığını da biliyoruz. Sosyal bir belediyecilik olması inancındayız. Bugün bizim en çok ihtiyacımız olan sosyal bir belediyeciliktir. Hem fakirimizle fukaramızla, hem engellimizle, yaşlımızla, hem çocuklarımızla, hem öğrencilerimizle. Belediyemizin yapması gereken en önemli çalışmalardan bir tanesi de bağımlılıkla mücadeledir. Belediye bu konuda çok etkin olmak zorundadır. Bağımlılıkla mücadelede mutlaka el birliği yaparak bu işi engellemek zorundayız. Hepimize çok önemli görevler düşüyor. Bizler bu göreve geldiğimiz zaman inşallah sizlerle de işbirliği içerisinde çalışacağız. Bir şehrin büyümesi demek sadece o şehrin büyümesi demek değildir. O şehrin büyümesi demek 784 bin km olan vatanımızın bir adım daha ileri gitmesi demektir.

Ülkemizi koruyabilmek için, şehrimizi koruyabilmek için terörle alakalı ne görürsek bunun önüne geçebilmemiz lazım. 15 Temmuz’u hepimiz yaşadık. 15 Temmuz darbe girişimi, şehirlerdeki bütün insanların kendi görevini yapmasıyla bir anda bertaraf edilebildi. Hep beraber el birliği ile çıktığımız yolda önce vatanımız. Onun dışında yapacağımız vazifeleri zaten yerine getiririz. Önümüzde 90 gün var. Çok uzun bir zaman siyasette. Biliyorsunuz milletvekilimizin seçime girdiği dönem 36 gündü. Kendileri bu süre içerisinde hem merkezi hem köyleri karış karış gezerek çok güzel bir çalışmayla seçimi kazandık. Şimdi bizim önümüzde 90 gün var. Bunu çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Vatandaşlarımızın anlayabileceği şekilde projelerimizi zamanı geldikçe ve her gelen talepleri de projelendirdikten sonra sizlere sunabilmek çok önemli”.

‘40 YILDIR TİCARET YAPIYORUM

BIRAKIN İŞÇİ ÇIKARMAYI

İŞ-AŞ-EKMEĞİ ARTIRACAĞIZ’

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, göreve geldiğinde belediyede işçilerin çıkarılacağı, çalışanların sürüleceği spekülasyonlarına yönelik açıklama yaptı. ‘Beni araştırın. Bu konuda bir tek olumsuzluğumu bulamazsınız’ diyen Başdeğirmen, ilgili soruya şu cevabı verdi:

“Bunlar benim de kulağıma gelen olumsuz sözler. Ben yıllardır ticaretin içerisindeyim. Yaklaşık 15 yıldır da Ticaret ve Sanayi Odasında yöneticilik yaptım. Ticaret ve Sanayi Odasının görevinin ne olduğunu bilen bir kişinin bunu söylemde bulunması mümkün değil. Bizler 15 yıldır Ticaret ve Sanayi Odasında istihdamı artırmak için, ekonomiyi güçlendirmek için, Isparta’ya vergi gelirleri ile gelen yatırımların artırılabilmesi için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalar yapan bir kuruluştan gelen bir kişiyim ben. Yaklaşık 70 tane de çalışanımla beraber bu memlekette yıllardır ticaret yapan bir işadamı olarak karşınızdayım. Eğer o insanın geçmişinden gelen olumsuzluklar varsa, işçi çıkardıysa, haksız davrandıysa, maaşlarını kestiyse, sigortasız çalıştırdıysa bunlar herkes tarafından duyulabilecek konulardı. Aday olan kişide bir tek olumsuzluk gördüyseniz bu söylenebilir ancak ben 40 yıldır ticaretin içerisindeyim. 40 yıldır da istihdam sağlayan bir ailenin çocuğuyum. Benim gibi bu güne kadar birçok insana istihdam sağlamış bir kişiye bunu söylemek doğru değil. Bunu söyleyenler mutlaka başka niyetlerle bunları söylüyorlardır. Belediye işçilerimize özellikle şunu söylemek istiyorum; hiç kimsenin ekmeği ile, işiyle, aşıyla oynayacak karaktere sahip insanlar değiliz. Şuna emin olsunlar ki, şu an bulundukları şartlardan çok daha iyi şartlarda çalışacaklar. Onlarla da istişareli çalışacağız. Kimsenin vebali ile ölüp gitmek istemeyiz. Lütfen bu tür sözlere sakın inanmayın. Biz sizlerle beraber daha güzel şeyler yapmak için geliyoruz. Belediyenin gücünü artıralım, daha fazla kişiyle çalışalım diye geliyoruz. Göreceksiniz belediyemizin kapasitesini çok daha ileriye götüreceğiz. Daha fazla insanımızla beraber çalışacağız.

İşçilerimiz, memurlarımız daha iyi şartlarda çalışacak. Çok daha iyi işler yapacağız. Onlar bizin mesai arkadaşlarımız olacak. Onların da fikrini alacağız. Belediyeyi güçlendireceğiz, daha çok istihdam sağlayacağız. Bu tür polemiklere inanmayın. Daha güzel işler yapacağız. Daha fazla iş, aş, ekmek koyacağız.”

 “BU BİR DEMOKRATİK HAKTIR”

                Sendikayla ilgili de soruya Başdeğirmen, “Sendika demokratik bir haktır. Nasıl seçimde insanlar sandığa gidip istediği partiye oy veriyorsa bu konuda öyledir. İsteyen sendikalı olur, isteyen olmaz. İsteyen A sendikasına üye olur, isteyen B sendikasına. İsterse de hiç üye olmaz. Bu bir demokratik haktır. Müdahalemiz olamaz. Doğruyu nerede buluyorlarsa orada olurlar. Müdahale etmeyiz. Bu benim taahhüdümdür. Lütfen takip edin” diye cevap verdi.

“PAZARCI ESNAFI GÖZBEBEĞİMİZ”

                AK Parti Isparta Belediye Başkan adayı Şükrü Başdeğirmen kendisi hakkında seçildiği takdirde pazarcılar ile seyyar satıcıların belediyeye ödedikleri işgaliye ücretlerine yüksek oranda zam yapacağı yönündeki dedikodulara net yanıt verdi. Başdeğirmen; “Bu tür dedikoduları yaymak gerçekten çok ayıp. Ben bu memlekette 40 yıldır ticaretle uğraşan, 15 yıldır Ticaret ve Sanayi Odası’nda başkanlık dahil görev yapan bir insanım. Pazarcı esnafı bizim gözbebeğimizdir. Bu soğuk havada tenekede yaktığı ateş ile ellerini ısıtarak ekmek parasını kazanan insanlarımıza bırakın zorluk çıkarmayı, şartları en iyi şekile getirmek için projelerimiz var. Mahallelerimizde üstü kapalı Pazar yerleri inşa ederek daha rahat iş yapmalarını sağlayacağız’ dedi.

                Çarşamba sabahı basın mensupları ile IYAŞ Park Otel’de buluşan Şükrü Başdeğirmen basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Belediyede çalışan işçilerin işten çıkarılması, sendikalarının zorla değiştirilmesi gibi dedikoduların yanısıra pazarcı esnaflarının da tedirginlikleri olduğu yönünde soruyla karşılaşan AK Parti Belediye Başkan adayı Şükrü Başdeğirmen, kendisinin Isparta’da doğmuş, büyümüş bir insan olduğunu 40 yıldan bu yana ticaretin yanısıra çeşitli toplum kuruluşlarında görev aldığını belirterek, ‘Ben Isparta’ya hizmet etmeye geliyorum. Ne bir işçinin işten çıkarılması, ne sendikal zorlamalar ne de ekmeğini kazanmak için mücadele veren insanlarımızın tekerine taş koyma gibi bir düşünceye sahip değiliz. Bunu yapacak insanın kendi yaşamına bir bakmak lazım. Eğer özel işinde vukuatı varsa bu adam bunu yapar dersiniz. Allah’a şükür bugüne kadar ters bir işimiz olmadı bundan sonra da olmaz, işçilerimiz de pazarcı esnafımızda rahat olsun. Isparta’yı hep beraber kalkındıracağız’ diye konuştu.

 

 

Bu haber 319 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...