ISPARTA’DA ENGELLİLER MECLİSİ KURULUCAK

26 Aralık 2018 15:48

Engelliler Konfederasyonu tarafından hayata geçirilecek proje kapsamında aralarında Isparta’nın da bulunduğu 52 ilde Engelli Meclisleri kurulması için toplantı gerçekleştirildi.

‘Türkiye Engelliler Meclisine Doğru’ projesi kapsamında Isparta’nın da aralarında bulunduğu 52 ilde İl Yerel Engelli Meclisi kuruluyor. Bu doğrultuda, dün Isparta’ya gelen Türkiye Engelliler Konfederasyonu Başkanı Avukat Turhan İçli ve Uzman Psikolog Selma Çalık, saat 10.30’da Öğretmenevinde bir basın toplantısı düzenlediler.

Türkiye Spina Bifida Derneği Ankara Şubesi Başkanı ve Uzman Psikolog Selma Çalık, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Engelliler Konfederasyonu’nun Türkiye genelinde yürüttüğü Türkiye Engelliler Meclisi’ne Doğru isimli bir çalışmayı gerçekleştirmek için geldik. Isparta engelli dernekleriyle bir araya gelerek Isparta Yerel Engelli Meclisi’ni oluşturacağız. Yarın(bugün) Ramada Otel’de saat 14.00’da bir toplantı yapıp bu meclisi oluşturacağız. Aile, Çalışma, Sosyal Politikalar ve İl Müdürlüğü, Belediye ve üniversiteden birer temsilci de aramızda olacak. Bu toplantı sonucunda Isparta Engelli Meclisi’ni oluşturmuş ve Türkiye Engelli Meclisi’nde Isparta’yı temsil edecek bir temsilci arkadaşı seçmiş olacağız. Bugüne kadar 32 ilde Engelliler Meclisi’ni oluşturduk, Isparta 33. İl olacak. Hedefimiz 81 ilde bunu kurmak. Ancak kaynak önemli. Şimdilik kaynağımız 52 ile yetiyor. Ama diğer illerde de bu çalışmayı tamamlamış olmak istiyoruz.

Türkiye Engelliler Konfederasyonu Başkanı Avukat Turhan İçli de konuşmasında; “Engelliler Konfederasyonu olarak bundan 2 yıl önce İstanbul’da bir çalıştay gerçekleştirdik. Bu çalıştayın adı Engelli Örgütlenmesinin dünü, bugünü, yarını, yeni arayışlar idi. 2 gün boyunca 80 dolayında sivil toplum örgütü temsilcisi Türkiye’deki engelli hareketinin dağınıklığına nasıl son verebiliriz, bu etkisiz durumu nasıl etkili demokratik bir baskı gücüne dönüştürebiliriz bunu tartıştı. 

Engelli meclisleri engellilerin yerel sözcüleri olacak.Tüm derneklerin ortak iradesini yansıtacak ve onların kamu otoriteleri karşısında sivil ayağını oluşturacak. Örneğin valilikten, belediyeden bir takım talepleri mi var, erişebilirlik, eğitim, istihdam sorunları mı var, bu mecliste müzakare edilip, kararlar alınacak. Kamuoyu otoritelere bu meclisler aracılığıyla ulaşmış olacak. Bu meclisler yerel sorunları konuşacak, tartışacak ve savunuculuk eylemleri gerçekleştirecekleri. Onların temsilcileri aracılığıyla oluşturulan Türkiye Engeliler Meclisi de hükümetle muhatap olacaklar” dedi.

Türkiye Engelliler Konfederasyonu Başkanı Avukat Turhan İçli, 26 Aralık 2018 Çarşamba günü yani bugün saat: 14.00’te İstanbul Caddesi üzerinde bulunan Ramada Otel’de gerçekleştirecekleri Isparta İl Engelliler Meclisi toplantısına tüm STK’ları davet ettiklerini sözlerine ekledi.

 

Bu haber 292 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...