Isparta Belediyesi Oğuzata ile ‘Sende Oku’ Projesi başlattı

25 Aralık 2018 17:49

Isparta Belediyesi bünyesinde hizmet veren Oğuzata Eğitim Kursları, okumayı teşvik etmek için ‘Sende Oku Projesi’ başlatırken, bünyesinde ücretsiz kurs verdiği ve sınavlara hazırladığı 7, 8, 11 ve 12 sınıf öğrencilerine okuma kitabı hediye etti. Programa katılan Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı Mustafa Yorulmaz ise anlık bir çıkışta bulundu. ‘Herkes yol yapıyor, kanalizasyon yapıyor ama en büyük hizmeti atlıyor’ diyen Yorulmaz, “Hizmetlerin en büyüğü olan eğitime vermiş olduğunuz desteklerinizden dolayı size teşekkür ederken, elinizi öpmek istiyorum” diyerek Başkan Günaydın’ın elini öptü.

Isparta Belediyesinin Halı Sarayında bulunan Oğuzata Eğitim Kurslarında ‘Sende Oku Projesi’ kapsamındaki kitap dağıtımı programına Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala, Hüyüklü Belediye Başkanı Hasan Yıldız, Kuleönü Belediye Başkanı Sezayi Çakır, Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı Mustafa Yorulmaz, Türk Eğitim-Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban ve diğer davetliler ile öğrenciler katıldı.

‘Sende Oku Projesinin’  önemli olduğunu belirten Türk Eğitim Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban, eğitimin en önemli ayaklarından birisinin de Oğuzata olduğuna vurgu yaptı. Oğuzata’nın her yıl geliştiğini, büyüdüğünü, deneyim kazandığını dile getiren Balaban, bunun da kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Kitap okumanın ufku genişlettiğini aktaran Balaban, “Kitaplarla dost olun. Eğitime desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür ederiz” dedi.

‘Doğrusu Başkanımızı kıskandım, bu hizmeti beni gururlandırdı’ diyen Hüyüklü Belediye Başkanı Hasan Yıldız da, “Burada 630 öğrencinin kurs görmesi, sınavlara hazırlanması ve bunların ücretsiz olarak yapılması büyük bir olay. Bir belediyenin böyle bir dershanesinin olması, güzel ve güvenilir. Ailelerin rahatlıkla gönderebileceği bir dershane” ifadesinde bulundu.

Oğuzata’da genç, dinamik, çalışkan ve başarılı 630 öğrencinin bulunduğunu kaydeden Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala da, “Öğrencilerimiz rahat bir ortamda eğitim görüyor. Başka belediyelerde böyle bir şey yok. Sevgili öğrenciler fırsatları iyi değerlendirelim, çalışalım, başarılı olalım. Sizlere de 10 yıl sonra Oğuzata sayesinde Sarıidris, Isparta Belediye Başkanı oldu desinler” şeklinde konuştu.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın her türlü teşekkürü hak ettiğine değinen Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü de, “Çok zor şartlarda yürütmeye çalıştığımız belediye hizmetlerinden pay ayırarak Oğuzata’yı kuran ve eğitim veren başkanımızı kutluyorum. Bundan dolayı millete hizmet etmenin, sizi sadece anne babanıza değil, 80 milyona borçlu hale getiriyor. Bu hem kendiniz, hem Isparta hem de Türkiye açısından önemli. Sizlere bu fırsatı verdiği, ufkunuzu genişletme imkanı sağladığı için daha fazla çalışmalısınız” görüşlerinde bulundu.

Türkiye’de millet olarak okuma alışkanlığının oldukça düşük olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, “Bundan dolayı böyle bir kampanya başlattık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 57 yıllık hayatında binlerce kitap okumuştur. Bununla birlikte harpler yapmış, ülke gezilerine çıkmıştır. Okuma yönünden, vizyon yönünden bilgi sahibi olma yönünden Atatürk’ü örnek alın. Bugün burada dağıttığımız okuma kitapları sembolik ama önemi büyük. Oğuzata’ya ayak basmış çocuklarımızda okuma alışkanlığının en üst noktada olmasını istiyoruz. Okuma alışkanlığınız olduğunda sizlerin bakışı, vizyonu değişecektir. Sizlerden kaliteli, önde gelen üniversiteleri kazanmanızı istiyorum. Buna odaklı çalışın. Onun için bu seferberliği başlattık. Bizleri mahcup etmeyin, arkanızda ben varım. İşte Oğuzata bu. Sevgili gençler her şeyi denge içerisinde yapın. Oyununuzu da oynayın. Akşama kadar televizyon, bilgisayar başında vakit harcamayın. Kendinize programlı bir hayat kurun. Başaracağınızı biliyorum, boş vakitlerinizde kitap okuyun. Üretken bir belediyeyiz. Oğuzata ile de eğitim veriyoruz. Kitaplarınızı bitirin, ardından kitap almak istiyorsanız hocalarınız burada, onlar size okuma kitapları verecek. Biz size kitap yetiştiremeyelim. Okuyun” ifadelerinde bulundu. 

Konuşmaların ardından 7, 8, 11 ve 12 sınıflarda bulunan ve sınavlara hazırlanan öğrencilere protokol tarafından roman ve hikayelerden oluşan okuma kitapları dağıtıldı.

Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı Mustafa Yorulmaz, okuma kitaplarını dağıttığı esnada söz aldı, konuşmasının ardından ise eğitime verdiği katkılardan dolayı Başkan Günaydın’ın elini öperek bu uygulamanın Türkiye’deki tüm belediyelere nasip olması temennisinde bulundu. Genel Başkan Yorulmaz, Kur’an-ı Kerim’in ilk emrinin oku olduğunu söyleyerek, “Gençler geleceğimizin teminatı sizlersiniz. Ben bir öğrenci babası olarak çok zor şartlarda okumuş bugünlere gelmiş ve bugünde kazancımızın en büyüğünü, çocuklarımızın daha iyi bir eğitim alması noktasında gayret gösteriyoruz. Türkiye’de bu yönde öncülük yapmış Isparta’da okumanın milli bir görev olduğunun şuuruna varmış, Sayın Belediye Başkanımızı yürekten takdir ediyorum. Müsaadelerinizle tüm öğrencilerimiz adına Türkiye’de, Türkiye’yi yönetmeye, yerel yönetimleri yönetmeye talip olan her belediye başkanımızın ve Türkiye’yi yönetmeye talip cumhurbaşkanından diğer erklere kadar  tamamında burada yapılan uygulamayı örnek almasını özellikle bekliyor ve istiyoruz. Sayın başkanım müsaadenizle tüm öğrencilerimiz adına buradaki heyetimizle beraber sizlere bu yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı, herkes yol yapıyor, kanalizasyon yapıyor ama en büyük hizmeti atlıyor, dolayısıyla hizmetlerin en büyüğü olan eğitime vermiş olduğunuz desteklerinizden dolayı size teşekkür ederken, elinizi öpmek istiyorum” diyerek kitap hediyesinde bulunduğu öğrenciler ile birlikte Başkan Günaydın’ın elini öptü. Bu anlar karşısında ise Başkan Günaydın’ın oldukça duygulandığı gözlendi.

Bu haber 409 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...