Isparta’da aile hekimi sayısı 130’a yükseldi

26 Şubat 2013 18:49

Davraz, İYAŞ, Sermet ve Hızırbey Aile Sağlığı Merkezlerinde hizmet vermek üzere ek Aile Hekimi yerleştirmesi yapıldı. İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu, ek yerleştirmelerle birlikte Isparta’da Aile Hekimi Sayısının 130’a çıktığını ve yüzde 100 doluluk oranına ulaştıklarını ifade etti.

Isparta son ek aile hekimi yerleştirmeleriyle Türkiye’de nadir iller arasına girdi. Nüfusu taşan Davraz, İYAŞ, Sermet ve Hızırbey Aile Sağlığı Merkezlerine 4 yeni aile hekimi geldi. Şu anda doluluk oranı yüzde 100’e yükseldi. Öte yandan Yaklaşık bir yıldır, 7 kez aile hekimi yerleştirme çalışmaları yapılmasına rağmen, tercih edilmeyen Sütçüler ilçesine bağlı Kesme ve Kasımlar Aile Sağlığı Merkezlerinin de aralık sonu itibariyle açılan yerleştirme programında tercih edildiğini müjdeleyen İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu, şunları söyledi: “Böylece ilimizde; aile sağlığı merkezlerinde aile hekimi doluluk oranımız %100 olmuştur. Türkiye’de nadir birkaç ilde olan bu durum nedeniyle; İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı sağlık sistemi içindeki tüm çalışanlara Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığınca Pozitif Performans Sistemiyle ödüllendirmiştir.

NÜFUSU TAŞAN 4 MAHALLE OLDU

Kurumumuz Aile Hekimliği Daire Başkanlığımızın; sözlü ve yazılı tebliğleriyle; Ekim ayı itibariyle Nüfusu 4000’in üzerinde olan Aile Sağlığı Merkezlerinin tespit edilerek (yani taşan nüfus olan bölgelerin)  bu bölgelere yeni aile hekimi kadrosu, birimi açma çalışmaları, Sayın Valimizin onaylarıyla başlatıldı. İl merkezindeki çalışma ve tespitlerimiz neticesinde 4 bölgemizin bu kriterlere uyduğu tespit edildi. Bunlar Davraz, Hızırbey, Sermet ve Fatih Aile Sağlığı Merkezleridir. Böylece bugün itibariyle Aile Hekimi sayımız 130 olacaktır. Bu 4 yeni birim kadromuz için 75 aile hekimimiz başvuruda bulundu. Herhangi bir hak ihlali olmaması amaçlı olarak başvuranların hizmet puanları tek tek incelendi. Bu incelemelerde bazı hekimlerimizin; Geçmiş yıllarda çalıştıkları bölgelerin hizmet puanlarına yansımasında yanlışlıklar olduğu veya bazılarının da ücretsiz izinli oldukları süreçteki puanların hesaplanmasında yanlışlık olduğu görüldü. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı ilgili tüm başkan yardımcıları ve daire başkanlarıyla görüşülerek il Halk Sağlığı Müdürlüğünden 3 sağlık personelimizi de görevlendirerek Sağlık Bakanlığına gönderdik. 3 gün tam mesai ve gece de çalışılarak Bakanlığımız ve Müdürlüğümüz ile tam bir ekip çalışması yapıldı.

GERÇEK HİZMET PUANI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULDU

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumumuzun da memnun olduğu bu çalışma neticesinde kimsenin birbirine kul hakkına neden olmayacağı, gerçek hizmet puanları tespit edildi. Şeyh Edebali’nin “ İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın!” düsturuyla, hem koruyucu, hem tedavi edici sağlık hizmetlerini fedakârca sunan tüm değerli aile hekimi arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyor bugünkü yerleştirme işleminin hepimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Isparta’da sağlık hizmetlerinin bir bütün olarak yürütüldüğünü belirten Vali Memduh Oğuz; “Çok şükür ilimizde sağlık hizmetleri bir bütün halinde çok güzel yürütülüyor. Nerden biliriz çok güzel yürütüldüğünü? Şikâyetlerden biliriz. Isparta halkı biliyor benim kapım ve telefonum 24 saat açık. Bugüne kadar sağlık teşkilatından hiçbir şikayet almadım. Yani burada ben bir takdirname söylemiyorum, il valisi olarak, bir şikayet merci olarak hiçbir şikayet almadığımı söylüyorum. Bu bize büyük bir memnuniyet veriyor. Buraya gelmemizin sebebi bir seremoni için değildir, biz buraya çalışan arkadaşlara tebriklerimizi, takdirlerimizi her birinize söylemek içindir.

Aynı gönülle, aynı şevkle çalışmaya devam edelim. İşinizi, gücünüzü Cenabı Allah rast getirsin” dedi.   

Bu haber 916 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...