“Davraz’ı Görmeyen Öğrenci Kalmayacak”

22 Aralık 2018 13:17

AK Parti Belediye Başkan adayı Şükrü Başdeğirmen “Burada yaşıyoruz ama daha Davraz’ı görmedik’ diyen öğrencilerin isteğini kırmadı. Hafta sonu öğrenciler için kayak merkezine otobüs seferi düzenlenmesi için düğmeye bastı.

                AK Parti Belediye Başkan adayı Şükrü Başdeğirmen SDÜ’de öğrenim gören öğrencilerle bir kafede oturup sohbet etti. Öğrenci grubunun ‘Isparta’da yaşıyoruz ama daha hiç biryerine gidemedik. Davraz Kayak Merkezi’ni bile görmedik’ sözleri üzerine sohbet Isparta’nın önemli turizm değerleri üzerine yoğunlaştı.

                Isparta’nın doğal güzellikleri turizm bakımından zengin bir kent olduğunu belirten AK Parti Belediye Başkan adayı Şükrü Başdeğirmen, ‘Sizler eğitim görmek üzere şehrimize memleketin dört bir yanından gelen turizm elçilerisiniz. Yarın eğitiminiz tamamlanıp kendi yaşadığınız yerlere ya da görev yaptığınız yerlere gittiğinizde bu güzellikleri anlatacaksınız ki insanlarda buraya gelebilsin. Sizleri en kısa zamanda Davraz Kayam Merkezi’ne gönderelim’ dedi.

                Bu habere oldukça sevinen öğrenciler bu hafta sonu Cumartesi ve Pazar günü kendilerine tahsis edilecek ücretsiz otobüslerle Davraz Kayak Merkezi’ne gitmek için organizasyona başladı.

                SDÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ferdi Alakuş konuyla ilgili ‘Öğrenci arkadaşlarımızın bir çoğu Ispartanın güzelliklerinden yararlanamadan mezun olup gidiyor. Davraz Kayak Merkezi, Gölcük Krater Gölü, Eğirdir ve Kovada Gölleri, Yazılı Kanyon daha buna benzemez bir çok tabiat zenginliğimizi göstermemiz lazım. Bundan daha iyi bir reklam olabilir mi? Düşünün, Türkiye’nin dört bir köşesinden öğrenci saydığım güzellikleri gezip görüyor. Yarın bunları her gittiği yerde anlatacak, çektiği fotoğrafları sosyal medyada paylaşacak. Alın size güzel bir tanıtım. Davraz Kayak Merkezine ücretsiz otobüs seferi düzenlenmesi bence de hoş bir fikir olmuş. Bu sürdürülmelidir’ diye konuştu.

                BAŞDEĞİRMEN: “KENTİMİZİ TANITMALIYIZ”

                Isparta’da eğitim gören 60 bin dolayında öğrencinin kent için oldukça önemli olduğunu belirten AK Parti Isparta Belediye Başkan adayı Şükrü Başdeğirmen, ‘öğrenci kardeşlerimizle bir kafeteryada sohbet ederken acı bir gerçek ortaya çıktı. Biz ayağımıza kadar gelen binlerce turizm elçisine daha kendi kentimizi tanıtamamışız. Öğrencilerimiz kaç yıldır burada ama her gün kalktıklarında bembeyaz gülümsemesi ile karşılarında duran Davraz’ı yakından görememiş. Bana bunu ilk söylediklerinde gerçekten çok şaşırdım. Lavanta bahçelerimiz, göllerimiz, kanyonumuz var diyoruz ama kendimizden başkası görmüyor. İşte bize fırsat. Biz şimdi kendi imkanlarımızla bu öğrenci kardeşlerimizi hafta sonu düzenleyeceğimiz ücretsiz otobüs seferleri ile Davraz’a götüreceğiz. Allah nasip eder, halkımız bizi göreve getirirse bu konuda daha hassas davranıp öğrenci kardeşlerimize ilimizin tüm güzelliklerini tanıtmak için organizasyonlar düzenleyeceğiz’ sözlerine yer verdi.

 

Bu haber 306 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...