“ÜNİVERSİTELİLER İÇİN GÜZEL MEKANLARIN OLUŞTURULMASI GEREKİYOR”

14 Aralık 2018 15:29

İyi Parti Belediye Başkan Adayı Gökmen Gökmenoğlu, KYK’da konaklayan öğrencilere seslendi. Yurtta yaşanan protestoları ve tepkileri üzüntüyle karşılayan Gökmenoğlu, öğrencilere sağduyu çağrısı yaptı. Gökmenoğlu, “Hepimiz genç olduk, hepimiz üniversite yıllarından geçtik, hepimiz o yurtlarda kaldık özellikle şahsım adıma konuşuyorum hayatı yatılı okullarda geçmiş Kredi Yurtlar Kurumun’un suyunu ekmeğini yemiş bir insan olarak gençlerimize sesleniyorum. Gençler bizim gençlerimiz onlar bizim geleceğimiz gençlerimizin sıkıntılarını birebir biliyoruz, bu bizim işimiz de değil demiyoruz biz bu toplumda ülkede Isparta’da yaşıyorsak herkesin sıkıntısını ve derdini çözebilmek için buradayız, çözmek için buraya geldik bu göreve talip olduk. Hiçbir zaman hiçbir şey bizim görevimiz değil demeyeceğiz buda bizim görevimiz gerekirse çözüm önerilerimizle yardımcı olacağız, gerekirse gençlerimizle tek tek konuşarak yardımcı olacağız ama bu konuşularak çözülebilir ben özellikle tüm gençlerimizden aklı selim davranmalarını rica ediyorum.

Öncelikle onlar bizim geleceğimiz bunun farkında olsunlar biz onlar için varız daha sonra onlar bizim için var olacaklar onun için gençler bizim için Isparta için önemli onlar bizim için bir değer onun için sağlıklı düşünmelerini, kendilerini düşünmelerini , anne babalarını düşünmelerini rica ediyorum.  Var olan sıkıntıları biz tek tek not ettik bunların çözüm önerilerini hazırlıyoruz gençlerimiz için bu şehirde neler yapabiliriz, ufkunu nasıl genişletebiliriz, gençler ne istiyor dertleri ve sıkıntıları neler, KYK’da ne gibi sıkıntıları var bunların hepsini biliyoruz çözeceğiz.  Bu yalnızca KYK bölge müdürlüğünün veya genel müdürlüğünün işi değil aynı zamanda yerel yönetimin belediyenin işi bizim demek istediğimiz fark burada belediye sosyal bir belediye olmalı belediye o iş benim, şu iş benim değil, okullar bana ait değil, okulların asfaltı benim değil oradaki eksik burada ki noksan bana ait değil benim görevim dahiline girmiyor demeyecek, belediye sosyal bir devlet olacak onun için biz gençlerimizin sıkıntılarını tek tek biliyoruz kendileriyle bire bir görüşüyoruz.

GENÇLERİMİZ MAALESEF KAPALI

DUVARLAR ARASINDA BIRAKILDI

İlimizde gençlerimizin konaklama sıkıntısı var, kaliteli konaklama sıkıntısı var, konaklama sıkıntılarının yanında kültürel sıkıntıları var, gençlerin yerleri tabiî ki kafeler olacak sohbet edecekler birbirleriyle dertleşecekler ama gençlerin spor yapacakları spor merkezleri yok, gençlerimizin bir tiyatro seyredeceği güzel bir belediye tiyatrosu veya devlet tiyatrosu yok bu şehirde, gençlerimizin kültürel faaliyetlerini resim sergisini yapabileceği, müzik çalışmalarını gerçekleştirebileceği bir devlet konservatuarı veya belediye konservatuarı yok bu şehirde, onun için gençlerimizi rahatlatacak onların ufunetini dağıtacak çalışma zamanlarında ayırdıkları vakitlerini çok güzel değerlendirecek onların gerginliklerini ve streslerini atabilecekleri mekanlar oluşturmak zorundayız. Gençlerimiz buzdolabına, küçük problemlere takılmazlar ancak Isparta’da sosyal ve kültürel etkinliklerin olmaması nedeniyle gençlerimiz kapalı duvarlar arasında KYK’da bu tür talihsiz olaylara kalkışmışlardır. Gençlerimiz bilinçliler, onlar aydın insanlar, onlar sağ duyulu insanlar, eminim ki bunu mutlaka çözüme kavuşturacağız bunu yalnızca konuşarak yapabiliriz.

KAFELERDE KALDIRIMLARI YAYAYA KAPATMANIN

DIŞINDA BELEDİYE’NİN BİR HİZMETİ VAR MI?

Kafeler Caddesinin en başta ele alınması gerektiğini belirten Gökmenoğlu, buraya İzmir Alaçatı modelini önerdi. Gökmenoğlu  açıklamasının devamında şunları söyledi;

Kafeler Caddesinin ilk başta ele alınması gerekiyor. Damgacı Sokağın ele alınması gerekiyor. Gökçay’ın ele alınması lazım. Ispartalı pikniği seviyor, yeşil alanı seviyor bunları öğrenci de seviyor ama öğrencileri buraya çekecek güzel mekanların oluşturulması gerekiyor. Kafeler Caddesine şuan itibariyle ve geçmiş dönemlerde belediyenin yapmış olduğu bir hizmet yok. Bunu yapanlar özel yatırımcılar.  Belediyenin onların önünü açıcı, onların ufkunu genişletici önlemler aldığını görmedik ki sizlere soruyorum Kafeler Caddesinde kaldırım düzenlemesi dışında belediyemizin nasıl bir hizmeti oldu. Bugün kafeler kaldırımların üzerinde veya orayı yayaya kapatmanın dışında belediyenin yapmış olduğu bir hizmet oldu mu?

Bakın Alaçatı denilen model var.  Oraya şen şakrak güzel eğlence mekanları koysak. Güvenliğini koysak. Kafeler Caddesinde huzurlu bir ortam sağlasak. Kafelerimizin var olan görsellerini çok güzel bir şekilde ortaya çıkarsak. Oradaki binalardaki şekil bozukluklarını gerekirse kaplamalarla Isparta’nın tarihi dokusuna uygun bir mekan haline getirsek. Işıklandırmaları yapsak. O binaları tek düze kısa uzun taş beton olan görünümünü tarihi bir bina kaplamasıyla şekillendirsek. Oraya bir Alaçatı görünümü verilse gençler daha huzurlu bir şekilde etkinliklerini yapsa sohbetlerini kapalı kaldırımlar üzerinde gerçekleştirmeseler. Alttan ve üstten ısıtma sistemi olsa. Yine o caddede gençlerimizin oturabileceği rahat rahat gezebileceği gecenin yarılarına kadar ıslanmadan yağmurdan kardan etkilenmeyecekleri mekanlar oluştursak daha iyi olmaz mı?

 KYK’daki olayın tek nedeni gençlerimizin sosyal aktivitelerinin olmaması kendilerini ifade edememeleri yurttan okula okuldan yurda gitmeleri boş vakitlerinde gidip eğlenebilecekleri var olan kendi iç dünyalarındaki güzellikleri ortaya çıkarabilecekleri mekanların olmaması.  Özellikle söylüyorum belediye yatırımcı değildir. Belediyenin işi lokanta açmak değildir, belediyenin işi pastane açmak değildir. Belediye pastanecilere, lokantacılara yol çizmek onların ufkunu genişletmek zorundadır. Yeri geldi biz bunu kendi meslek grubumuzda da yaptık tüm esnafla bir araya gelinir onların görüşleri alınır bu görüşler doğrultusunda gençlerimize indirim sağlanır. Askerimize, polisimize, öğrencimize indirim sağlayın. Kendi kartlarını gösterdiğinde onlara cüzide olsa yüzde 10-20 gibi fiyatlar üzerinden indirim yapılmalıdır. İndirim yapan lokantalara belediye bir takdir belgesi verir. Öğrencilere bu indirimleri sağlayan lokantaları ilan eder öğrencilerde gider oralarda yemeklerini rahat rahat yer. Böylece biz onları Ispartalılar olarak sahiplenmiş oluruz. Isparta’nın evladı deyip onları kucaklayabiliriz.

BELEDİYE YOL AÇARSA

BU TÜR GERGİNLİKLER OLMAZ

Öğrenciler sadece buradan okuyup tahsil hayatını tamamlayıp giden bireyler değil onlar Isparta’yı kucaklayan bizim temsilcilerimiz. Her ilde bizim tanıtımımızı yapan birer turizm elçimiz. Öğrenci buradan gittiği zaman Isparta’ya ailesini getirebilmeli. Her öğrencinin bir annesi, babası, eşi dostu var onları Isparta’ya gelmeleri noktasında davet etmeli biz bunların hepsini birer turizm elçisi gibi görmeliyiz. Öğrenciyi biz burada gelip okuyup giden bireyler olarak göremeyiz. Onun için öğrencilerin gerginliğinin nedeni bu aslında bunun önünü ve yolunu açacak olan sosyal  belediyeciliktir.  Gençler kapalı duvarlar arasında KYK’dan okula, okuldan KYK’ya gidip geliş yolunda kendileri düşünmeye fırsat bulurlar var olan eksiklikleri zihinlerinde büyütürler ve bunu eyleme dökerler. Eylemden ziyade bu şehirde konuşulacak sıkıntılar belirlenecek. Gerekirse bu şehirde öğrenci konseyi oluşturalım. Belediyenin alt yapısında öğrenci konseyi oluşturalım. Orada her görüş ve düşünceden öğrenci olsun öğrencilerle dertleşilsin belediye yol çizecek bu yol çizme haritasında öğrenci olacak, esnaf olacak, müteahhit olacak, işçisi, çiftçisi herkes olacak. Biz Ispartayız. Büyük bir aileyiz. Herkesin fikir ve düşünceleri bizim için önemli. Bunları sağladığımız zaman bu tür patlamalar olmayacak her şey çözüme kavuşacak”

               

 

 

Bu haber 391 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...