Anıt Mezar için ödenek geldi

14 Aralık 2018 15:27

                 Ulu Limited Şirketi tarafından 7 milyon TL mal olacak olan İslamköy’deki 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Anıt Mezarı bir müddet durdurulmuştu. Dövizdeki artış nedeniyle İtalya’dan gelecek olan kaplamanın  şirket tarafından ek ödeme istemesi dolayısıyla nihayet geldi. Ve Anıt mezardaki kaplama işlemleri başladı. 700 bin TL  ödeneğin gelmesiyle çalışmalar hız kazandı.

                Yetkililer, kaplamanın kısa bir zamanda tamamlanacağını ve ondan sonra çevre düzenlemesiyle en kısa sürede 2019 yılının ilk aylarında çalışmanın tamamlanacağını bildirdiler. Çevre düzenlemesinde Demirel’in barajlar kıralı unvanı olması nedeniyle 9 adet barajı temsil eden göletler yapıldı. Ayrıca Demirel’in şimdiye kadar ödüllerinin yer aldığı müzede de projede yer alacak. Bugün Anıtkabirden sonra Türkiye’nin en yüksek anıt mezarı olacak olan İslamköy’deki Demirel’in mezarı 26 metre olacak.

                Kış olmasına rağmen İslamköy’deki Demirel’in demokrasi müzesi ve anıt mezara günde 150 ziyaretçi  geliyor. Bu sayı yaz aylarında daha artarken yerli ve yabancı turistlerde ziyaretlerini gerçekleştiriyor. İslamköy, Isparta’nın turizm merkezi haline gelirken halk da durumdan oldukça memnun.

               

Bu haber 402 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...