“Öğrenci arkadaşlarımızın daima yanındayız”

14 Aralık 2018 15:23

CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Kemal Tolga Çırakoğlu; Kredi Yurtlar Kurumu Murat Hüdavendigar Yerleşkesinde yaşanan sorun üzerine açıklama yaptı. Çırakoğlu’nun açıklaması şöyle: “Isparta’mızın öğrenci kenti olarak anılması öğrenci arkadaşlarımızın hoşuna gidiyor. Ama Isparta’da öğrenciye ne kadar değer veriliyor? İlimizin ekonomisine can katan öğrenci arkadaşlarımız apart fiyatları ve koşullarından duyduğu rahatsızlıkları daha önce de gerek eylemlerle gerek sosyal medyada dile getirmişlerdi. Kredi Yurtlar Kurumu’nda da bundan farklı bir durum yok. Öğrenci arkadaşlarımız; zamanında derslerine varamıyorlar, fahiş fiyatlar verseler dahi karınlarını doyuramıyorlar, asansör bulunmasına rağmen yedi kat inip-çıkmak zorunda kalıyorlar, yurdun çevresi ıssız ve güvenli değil, internet yok; çağımız internet çağı, derslerine verimli çalışamıyor ve eğlenemiyorlar. Mutsuz, huzursuz, bilgiden uzak, her gün yorgun, karnını doyuramayan bir öğrenci derslerine nasıl odaklanabilir? Sınavlarına nasıl hazırlanabilir? Ülkemiz için nasıl verimli olabilir?

                “Bütün ümidim gençliktedir” diyen Mustafa Kemal’in gençlerine, yarının üreticilerine, yöneticilerine bu reva mıdır? Kimileri rahat; ejder sularını, beyaz çaylarını, kırmızı etlerini sofralarında bulundurmaya devam etmekteler. Kendi maaşlarına zam yapmaktan geri kalmamaktalar. Bu öğrencilerin çektiği sorunlar, ülke yönetenlerin uykularını kaçırmalıydı. Ancak diğer sorunlara da yaptıkları gibi buna da kulak asmamakta ısrarcılar. Ellerinden geldiğince her ne varsa özelleştirerek; zengine yaşa! garibana öl demektedirler. Bunun başka açıklaması olamaz.

                CHP Isparta Merkez İlçe Gençlik Kolları olarak bu durumun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Öğrenci arkadaşlarımızın daima yanındayız. En az onlar kadar bizler de çaba göstereceğiz. Yurtları eviniz, yöneticileri aileniz bilin diyen yetkililer; burada arkadaşlarımızı evlatlarından çok açık biçimde ayrı tutmaktadırlar. Arkadaşlarımız uyumuyorsa, yetkililer de karınları tok, cüzdanları şişkin, sıcak yataklarında uyumasınlar.

 

 

Bu haber 489 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...