Türkocağında "Hayata Dair" konulu Sohbet

12 Aralık 2018 15:33

                 Türkocakları  Ocakbaşı sohbetinin konuğu Psikolog H.Hüseyin Akagündüz, konusu ise "Hayata Dair" oldu. Türkocağı Prof.Dr.Turan Yazgan Konferans salonunda gerçekleşen programa SDÜ Öğretim üyeleri, öğrenciler ve Türkocaklılar katıldı..Sdü Türk Yurdu Topluluğu Başkanı, Hukuk Fak. Öğrencisi Baran  Pekgöz'ün sunduğu program da günün konuğu Akagündüz söz almadan Türkocakları Genel Merkezinin hazırladığı, Çin zulmü altında ki Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın maruz kaldığı baskı ve insanlık dışı muameleleri protesto eden sanal imzalı kampanya anlatılarak katılımcılardan destek istendi. Daha sonra söz alan gecenin konuşmacısı Akagündüz özetle şöyle dedi:

                                               HAYATA DAİR

                Yaşıyoruz ama farkında olmadan. Hiç dikkat ettiniz mi? Günde 1440 dakika yaşıyoruz! Bu, yılda 518.400 dakika ediyor. Günde 8 saat çalıştığımızı var sayarsak günde 480 dakika yılda 172.800 dakika çalışıyoruz.

Para kazanmak ve ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek seviyeyi yakalamak için.. Günümüz şartlarında bu zaten pek mümkün değil ama PARAYI HARCARKEN NASIL KAZANDIĞIMIZI unutuyor yada hiç hatırlamıyoruz. Hâlbuki kazanmak için sarf edilen emek dikkate alındığında harcamak pek öyle kolay değil.

                Ortalama 70 yıllık bir ömürde; 26.3 yıl çalışma, 23.3 yıl uyku, 5.8 yıl ulaşım, 5.8 yıl beslenme, 2.9 yıl ibadet, 2.9 yıl tuvalet ve banyo, 1.5 yıl hastalıklar ve tedavisi, 1.5 yıl özel zamanla geçiyor. EVET,HEPSİ BU..

Görülüyor ki; zaman, hiçbir zaman bizim yönetimimize girmiyor. Biz ancak zaman içerisinde tutum ve davranışlarımızı yönetiriz. İsteyipte-yapmaya zaman bulamadığımız şeyler aslında istediğimizden yeterince emin olmadığımız şeylerdir. Yaşadıkça anlarız. Şu ana kadar çok isteyipte sahip olamadığınız bir şey var mı? Düşünün, demek çokta istememişsiniz. Belki de zamandan kazanmak için vaz geçmişsinizdir! Hâlbuki işe kayıplardan başlamak gerek. Zaman yönetimi aslında kendini yönetmektir. Planla ,karar ver, uygula ve denetle..

               Kendinizi bilin, Düzeninizi kurun, Hedeflerinizi belirleyin, Planlamanız olsun İradenizi de koruyun İç muhasebeniz olsun Hiçbirşeyi ertelemeyin, ya hemen yapın yada planınızı dürüstçe revüze edin. Alışkanlıklarınızı ve rutinlerinizi gözden geçirin. Çalışmalarınıza zaman sınırı koymayı ihmal etmeyin. Boşa beklediğiniz bir anınız olmasın. Telefonla vakit kaybetmeyin. Unutkanlığın kurbanı olmayın, not alın. HAYIR demeyi öğrenin. Mükemmeliyetçi olmayın. Herşeyi siz yapmayın,etrafınızda gönüllü yapacaklarda vardır. Aslına bakarsanız harcamada en cömert olduğunuz şey ZAMAN. Sahi o’nu satın alabilir misiniz? Bence kıymetini bilin. İşinizi yürütürken, evliliğinizi sürdürürken, çocuğunuzu büyütürken, büyüklerinizle yaşarken, sevdikleriniz henüz sağken..

Soru, Cevap ve ikramların ardından program sonlandırıldı.

 

Bu haber 313 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...